Борисов: Имам само една уговорка с Ердоган - 0% мигрантски натиск на границата

OFFNews 18 март 2017 в 20:34 6522 7

Имам само една уговорка с Ердоган – България да има 0% мигрантски натиск на границата. Стиснали сме си ръцете да пазим границата и сме го изпълнили. По време на правителството на ГЕРБ България беше заобикаляна от Балканския път.

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Търговище. Той е категоричен, че не дължи обяснение на никого, освен на българските граждани, които трябва да знаят истината.

Борисов изтъкна, че ГЕРБ е единствената партия, която никога не е правила коалиция с ДПС. По думите му, няма никакъв шанс и за сформиране на коалиция с ДОСТ.

Лидерът на ГЕРБ осъди нарушаването на добрия тон от страна на Турция като подчерта, че България е Европа.

Според Борисов е недопустимо да кажеш, че холандците са фашисти и да използваш заплахи за пускане на 15 000 мигранти на ден в Европа. Той изтъкна, че това е особено притеснително за страната ни, която е външна граница на ЕС.

“Етническият мир е особено важен за България. Трябва да живеем помежду си в разбирателство, мир и толерантност. Децата ни трябва да имат равен път на развитие”, коментира Бойко Борисов.

Борисов бе категоричен, че в ГЕРБ всеки български мюсюлманин, всеки български гражданин, който спазва закона и в сърцето си е българин, е добре дошъл.

Бившият премиер акцентира върху това, че ръководеното от него правителство е отпуснало огромна сума целеви средства за развитието на населените места от Кърджали до Силистра – без значение дали кметът е от ДПС, или от ГЕРБ.

“Говореше се, че ГЕРБ ще сменя имена, че ще разделяме българските граждани. Но те се убедиха, че правим за тях пътища, обредни домове, училища, улично осветеление. Хората в смесените региони ни повярваха и съм убеден, че на тези избори ще ни подкрепят над 100 000 български мюсюлмани. Толерантност, равноправие, спазване на закона – това е силата на ГЕРБ”, заяви лидерът на партията.

Бойко Борисов остро разкритикува поведението на ДОСТ в смесените региони, където използват за агитация силно религиозна музика.

Той подчерта, че българският народ е толерантен, но подобно поведение насажда омраза и разделение сред обществото.

Бившият министър-председател каза, че партията му е направила много за просперитета на смесените региони.

“Възстановили сме стотици километри от пътната мрежа. Първо ще направим пристанището във Варна. От Варна до Търговище ще има магистрала. Това ще е пълноводната ръка, около която ще се развие бизнесът в Северна България”, каза Борисов.

Той изтъкна, че второто правителство на ГЕРБ е заварило 34 % контрабанда, сега тя е 7%.

“Ще съберем поне още един милиард от борбата с контрабандата и ще завършим АМ “Хемус”, посочи Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова жителите на Търговище да подкрепят листата на ГЕРБ с водач Теменужка Петкова. “Толкова морален човек рядко се намира. Тя е доказан професионалист”, каза той.

Бойко Борисов бе категоричен, че доброто управление на ГЕРБ няма алтернатива. Той даде пример с правителството на СДС, което е подписало договорите за американските централи. Борисов изтъкна, че това е струвало на българските данъкоплатци 1,3 млрд. лева.

“БСП подписаха големия шлем. 1, 2 млрд. лева платихме на руската компания за “Белене”. 320 000 лева лихва плащахме до декември 2016 г. С дипломация и такт спестихме 90 милиона лихви, след разговора ми с руския президент Владимир Путин. Доведох един по един европейските премиери на границата ни с Турция и ЕК ни отпусна 320 милиона лева помощ. Половин милиард близо сме донесли в България, затова ли сме послушковци?”, попита той.

Борисов каза, че всички “хейтъри” в дясно са му били министри и знае кой колко може. Лидерът на ГЕРБ пое ангажимент пред присъстващите, че всичко, което е заложено в програмата за управление на ГЕРБ, ще бъде изпълнено.

Бившият финансов министър Владислав Горанов заяви пред присъстващите, че ГЕРБ е единствената партия, доказала, че може да управлява.

“Само за две години БВП нарастна с 15 милиарда и вече е над 90 милиарда. От състояние на свръхдефицит след фалита на КТБ успяхме да направим така, че България да бъде сред първите държави в Европа по икономически растеж. За да има високи доходи и пенсии, е нужен още по-висок ръст в икономиката. И ние знаем как да го постигнем. 1500 лева средна работна заплата и 650 лева минимална работна заплата са постижими. Това не е обещание, а прогноза за това какви показатели може да постигне държавата. ГЕРБ има екип, програма за управление и морал”, изтъкна той.

Горанов бе категоричен, че в следващ управленски мандат ГЕРБ ще акцентира върху развитието на Северна България с изграждането на АМ “Хемус”.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8999

7

MiOff

22.03 2017 в 17:58

Не измряхте комунистически хейтъри такива

14344

4

Nibble

19.03 2017 в 09:08

......помня и "уговорката" с Мишо Бирата.....

10910

1

1Sion1

18.03 2017 в 22:38

Не лъжи бе , Тиква!Кой натисна ДОСТ да получи регистрация?!И срещу какво?!Срещу подкрепа за куцата Тетка, дето загуби изборите дори в родното си село.