Борисов: Доган отваря вратите за следизборни коалиции към патриотични формации

OFFNews 17 март 2017 в 11:22 10743 3

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изненадващото предизборно послание на лидера на ДПС Ахмед Доган.

„Когато говори Доган, се опитвам да чета между редовете. За всички е видно, че турците продължават да са в управлението се опитват да налагат дневния ред, държи се тон, който в никакъв случай не е европейски. Европа се обвинява във фашизъм, да се плаши Европа с отваряне на границите и пускане на бежанци... България би изпитвала най голям страх от бежански потоци. Колкото и да е укрепена границата ни, като дойдат на границата мъже, жени, деца – ще се стреля по тях ли, със сълзотворен газ ли ще ги гоним, какво. Това за България е сериозен проблем. А Доган хваща това като е реална опасност“, коментира Борисов.

Той повтори, че чете всички изказвания на почетния председател на ДПС между редовете и този път си е извадил два извода.

„Първо, той казва – ДПС в мое лице, е патриотична формация, която, ако стане такъв проблем, българските турци ще застанат на позиция срещу подобни политики и в това отношение – ние сме също патриотични. Така той отваря врата за следизборна коалиция с партиите с патриотична насоченост, защото стъпват на една база за запазване на България от подобни интервенции, сиреч сближаване на позиции с много от партиите, които мислят така.

Не искам да си мисля, че това е намек към самите Патриоти или БСП, но във всички случаи, когато се води спорът между българските мюсюлмани дали са от ДПС или ДОСТ – е по-различно от един християнин и един мюсюлманин“, обясни изводите си лидерът на ГЕРБ.

След това Борисов изтъкна, че докато ГЕРБ са управлявали, са отчитали, че Турция е огромна държава. „Холандия, Германия, Дания са далече, но ние сме на границата – като съседи ние търсим нормални стратегически отношения. Какво правех аз - отивам в Истанбул, говоря с Ердоган, външния министър и от там директно кацам и говоря с австрийския канцлер, със САЩ. Така че дипломация и умерен тон и резултатите за България са повече от добри“, каза в заключение Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

3

ultra-73

17.03 2017 в 12:26

"Така той отваря врата за следизборна коалиция с партиите с патриотична насоченост, защото стъпват на една база"

"След това Борисов изтъкна, че докато ГЕРБ са управлявали, са отчитали, че Турция е огромна държава. „Холандия, Германия, Дания са далече, но ние сме на границата"

Ами................прав е!

От спама на Сопола във фейса, ясно си проличава, че вече двуликият Янус - Атака/ДПС, ще излезе от фалшивата си анонимност и ще се понесе на крилата на своята проруска обремененост и в целия си блясък, на основата на национализма и популизма! С други думи всички знаехме за подвизите на "младите, които се обичат", а сега явно е дошло времето и "да се вземат"!

63994

1

Red or Dead

17.03 2017 в 11:40

Всичко което ще ИЗХВЪРЛИ ГРОБ от властта е ДОБРЕ за България!КАЗАХ!!