ГЕРБ е единствената партия, която не се е коалирала с ДПС, няма и с ДОСТ

OFFNews Последна промяна на 18 март 2017 в 13:29 3811 6

ГЕРБ е единствената партия, която не е влизала в коалиция с ДПС. Няма да влезем в коалиция и с ДОСТ. Политиката на ГЕРБ е: равенство за всички български граждани. Който се заиграва с темата за разделение между мюсюлмани и християни, става наш противник. 

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Разград, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Той обясни, че винаги е показвал уважение към опонентите на ГЕРБ и може да говори с всички партии по важни национални теми. Според лидера на ГЕРБ партията е пример за етническа толерантност.

„В ГЕРБ всеки мюсюлманин може да стане депутат, общински съветник, министър. В листите ни в цялата страна има представители на всички етноси. Ние разчитаме на гласовете на българските мюсюлмани, които са убедени, че ГЕРБ е народна партия, която води до растеж за България”, каза Борисов.

Бившият премиер бе категоричен, че винаги се е стремил страната ни да има добосъседски отношения с Турция. Но подчерта, че когато нападат Европейския съюз, нападат и България.

„Изказванията на турски политици на ниво вътрешен и външен министър минават границата на допустимия тон. Не сме съгласни с това говорене и го осъждаме. Не трябва да позволяваме Балканите да се превърнат в буфер на конфликти”, заяви Бойко Борисов. Той бе категоричен, че евроатлантическата ориентация на страната ни не търпи промяна, защото това гарантира развитие за всички региони в България.

Борисов обясни, че по време на ръководеното от него правителство е имало нулев миграционен натиск на външната граница на ЕС. „Единствено нашата държава успя да се справи с проблема. Направихме го с дипломация, с твърд, но умерен и възпитан тон. Разговарях с канцлера на Германия Ангела Меркел, с президента на Турция Реджеп Ердоган и с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. ГЕРБ е уважавана партия от лидерите в Брюксел и Вашингтон. Веднага след избирането си президентът на САЩ Доналд Тръмп се свърза да говори първо с Бойко Борисов в България”, подчерта председателят на ГЕРБ. 

Бойко Борисов обясни пред присъстващите, че щетите след всяко управление на БСП са колосални. „За краткия период, в който на власт беше кабинетът „Орешарски”, БСП успяха да фалират КТБ. Както Румен Гечев фалира банките през 1996 година. Преди две години заварихме едва 3, 5 милиарда фискален резерв, два от които за фонд „Козлодуй”. В момента парите в резерва на държавата са 14 милиарда лева. Не можем да допуснем тези пари да бъдат изхарчени безотговорно от поредното правителство на БСП, защото трябва да бъде изградена АМ „Хемус”, коментира той. Борисов посочи, че ГЕРБ се нуждае от категорична победа на 26-ти март, за да сформира стабилно правителство и да има силата да изпълни програмата си за управление. „В коалиционно управление няма значение дали имаш 85 депутати, или 15. Не ни е нужна само победа, нужна ни е стабилност и увереност, че това, което предлагаме е правилно. Ние гарантираме работа, добро образование, справедливост и сигурност за българските граждани, икономически растеж и високи доходи. Има и друг модел на управление – фалирала държава с лош кредитен рейтинг, както стана в Гърция”, каза той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че всяка дума на БСП е лъжа. „Вчера евродепутатите на БСП са взели решение да не се субсидират мините ни. Като Европа не субсидира въглищата в „Мариците”, цената на тока ще се вдигне. Слушаме как щели да направят чудеса в енергетиката – те вече ги направиха: голям шлем, малък шлем, за които платихме милиарди. Управление на БСП ще е огромна грешка, след което отново ще плащаме милиарди дългове. Предлагам да не го правим и да изберем реалните решения, които предлага ГЕРБ. Беров, Луканов, Жан Виденов, Станишев, Орешарски, хората гласуваха за Радев, но дойде Огнян Гердижков. Това е БСП”, коментира още Бойко Борисов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Разград Десислава Атанасова подчерта пред присъстващите, че е добре запозната с проблемите, целите и мечтите на жителите на региона. „ГЕРБ е работа - работа в интерес на хората, за всички населени места. За нас хората са най-важното. Направихме така, че да осигурим по-добро качество на живот в цялата страна. За 27 години ГЕРБ доказа, че е единствената партия, която гради. Вие не сте крепостни селяни. Разград не е нечий бастион, мина времето, в което можеше да се управлява със сила и натиск. ГЕРБ е толерантна партия– даваме възможност на всички, на знаещите и можещите”, каза Атанасова. Тя подчерта, че Европа вярва единствено на ГЕРБ и Бойко Борисов. 

Финансовият министър в кабинета „Борисов” Владислав Горанов обясни, че в следващ мандат на ГЕРБ данъчната система ще бъде запазена, защото тя дава сигурност на хората и бизнеса. “Двойното увеличение на заплатите на учителите ще даде различен статус на българския учител, който трябва да обучава и възпитава децата ни. Това е гаранция за пълноценното участие на всички български граждани в икономическото развитие на страната. Нуждаем се от квалифицирана и конкурентоспособна работна ръка за нуждите на бизнеса”, посочи Горанов. Като основен приоритет на ГЕРБ той изтъкна премахването на бюрокрацията и създаването на по-бързо и справедливо правосъдие. 

Кметът на Разград и областен координатор на ГЕРБ Валентин Василев заяви, че по оперативни програми и с целева държавна помощ в региона са реализирани над 100 проекта на стойност над 150 милиона лева. „През 2016 година правителството на Бойко Борисов отпусна 3 милиона лева за приоритетни проекти в област Разград. Над 2, 5 млн. усвоихме по Програмата за развитие на селските райони, над 2 милиона лева бяха отпуснати за изграждането на сектор “Б” на стадиона „Лудогорец Арена”, над 2 милиона получихме за ремонтa на болницата в Исперих. Развитието на Разград и региона е кауза за ГЕРБ, която ще продължим”, заяви Василев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8144

6

doker

22.03 2017 в 19:48

но пък с ердоган

12009

5

Nik68

18.03 2017 в 20:34

Всичко е условност. Зависи какво се разбира под много. Да го кажем така: Твърде често им се случва да излъжат много хора на българските политици. Примери мноооого.Някой да ми посочи едно управление от което всички да са били доволни.