Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Протестна мрежа: Гражданино Пеевски, покажете данъчните си декларации

Александра Маркарян 09 октомври 2013 в 13:54 6329 18

Делян Пеевски в парламента в началото на мандата..
Делян Пеевски в парламента в началото на мандата..

Поздравления, гражданино Пеевски, точно там ви е мястото - в парламент с жалките 11% одобрение.

Така започва отвореното си писмо Протестна мрежа, провокирана от писмото на Пеевски вчера след решението на Конституционния съд, което му позволява да остане депутат. В него той заявява, че е жертва на политици, които са се сраснали с престъпността, че единствената му вина е, че е млад и успял човек.

В отговор от Протестна мрежа настояват Пеевски да покаже данъчните си декларации и да бъде подложен на проверка за съответствие между декларираното и фактическото му имотно състояние.

Ето пълния текст на писмото на Протестна мрежа:

Вчера Вие, гражданино Делян Пеевски – депутат, бизнесмен, медиен предприемач и държавен служител в едно – бяхте върнат като депутат в 42-ия български парламент. Поздравления, точно там Ви е мястото – в парламент с жалките 11% одобрение.

Поводът за това открито писмо обаче е друг. Вие се обявихте за успял мъж на 33 години, демонизиран от конкуренти и чужди и местни вражески кръгове, и разтръбихте това чрез безбройните си медии. Ние, гражданите, които протестираме вече близо четири месеца, смятаме това писмо за подигравка с нашите ценности и искаме цялото общество да чуе нашите въпроси:

Ако вие сте моделът на успешен бизнесмен, ще покажете ли данъчните декларации за годините на своя „успех“? Отговарят ли те на охраната, лимузините, имуществото и начина на живот, който водите? Ако да, готов ли сте да ви провери нарочна комисия за съответствие между декларираното и фактическото състояние?

Какви качества Ви вкараха в бордовете на държавните дружества още преди да завършите висше образование? Всички български студенти и техните родители искат да знаят формулата на този успех.

Кога ще разкажете за сделките си като заместник-министър с ресор „Управление на държавния резерв“ и какво се случи с разследването по тези сделки? Готов ли сте тези разследвания да бъдат подновени? Кога ще отговорите на обвиненията за манипулации и купуване на гласове по време на Вашите предизборни кампании в районите с предимно ромско население? Силата на либералните идеи или формулата „кебапчета и чалга” Ви вкараха в този и предишния парламент, в който всъщност вие почти не сте присъствали?

Ще ни разкажете ли защо и при какви условия подкрепяхте правителството на ГЕРБ и какво Ви накара да обърнете посоката само за една седмица след падането му от власт?

Ще ни обясните ли за връзките на контролираните от Вас и майка Ви медии с Корпоративна търговска банка, която продължава да държи огромната част от парите на държавните дружества? Вие бяхте „приятелски медии“ с Цветан Василев, какво се случи?

Смятате ли, че етичните стандарти на Вашите медии са такива, каквито би следвало да бъдат в една европейска държава, каквато е България сега?

Ще ни обясните ли защо човекът, който казвате че Ви е предложил за председател на ДАНС – Пламен Орешарски – категорично отказва да отговори на този въпрос вече четири месеца? Каква сделка сключихте със Сергей Станишев, за да формирате това дискредитирано управление с подкрепата на „Атака“?

Най-вероятно тези въпроси ще останат неотговорени, също както и въпросът, който задаваме вече четири месеца – кой Ви предложи за председател на ДАНС. Ние обаче сме длъжни да ги зададем, за да ги чуе цялото общество, въпреки че нямаме Вашите медии, Вашите политически приятели и Вашите бизнес контакти.

Гражданино Пеевски,

Ние сме силни, защото с нас са онези 80% от българските граждани, които не искат този парламент да продължава. Доказахме силата си, като Ви попречихме да станете председател на ДАНС. Никога няма да станете българският Едгар Хувър, колкото и да сте си го мечтали. Ние искаме друга държава, други герои и други ценности, в които хора като Вас нямат място.

Нека бъдем ясни – Вие сте класически герой на Алеко Константинов, който прави бизнес чрез политиката и медиите, а не сте моделът на успеха за нас и нашите деца. Ако продължавате да сте в политиката, то ще е само по „онзи начин” – недостойният и задкулисният.

Искаме оставка на този парламент, нови избори и операция „Чисти ръце“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews