България – руското оръжие срещу Запада

През последните седмици Кремъл извърши опасен експеримент в България

Димитрин Вичев 29 януари 2018 в 13:19 14045 23

Снимка Сергей Антонов

Чрез мобилизиране на петата руска колона, в страната ни бе организирана и проведена операция за спиране процеса по ратификация на Истанбулската конвенция. Москва тества доколко инвестицията в руските агенти за влияние, чрез които държи в зависимост партии, политици, медии, вероизповедания, неправителствени организации и институции, е ефективна и успешна. Чрез активизирането на проруските политици, журналисти, политолози, социолози, владици, академици и гръмогласни активисти у нас, Кремъл успя да провокира недоверие у българските граждани в европейските норми, правила и институции чрез отричането на общочовешки ценности и принципи на солидарност със слабите и нуждаещите се от закрила хора.

Тактическата цел бе България да стане първата страна от ЕС, която да не ратифицира Истанбулската конвеция и то в момент, когато е председателстваща Съвета на Европейския съюз, а резултатите от успешния експеримент да бъдат използвани в следващи операции по изпълнение на главната стратегическа цел на Кремъл – отслабване на НАТО и ЕС до последващото им разпадане и националните държави, останали без колективна защита и подкрепа, да се превърнат в лесна плячка за Империята.

Ето какви изводи може да си направи Москва от проведената операция:

Първо – Инвестицията в агентурата за руско влияние в България с част от милиардите, плащани от българските граждани за най-скъпите горива (природен газ и нефт) в Европа, които братска Русия монополно доставя на българския пазар, е успешна и ефективна. Петата руска колона е добре организирана и действията ѝ са отлично синхронизирани.

Второ –Доставката на енергийни суровини, поддръжката на въоръжението на българската армия, туристическият поток и други важни за страната икономически дейности, са контролирани и подчинени на политиката и волята на Кремъл. Това прави правителствата на България зависими в политически план, като се блокират техните опити да водят независима от Москва външна и вътрешна политика.

Трето – Огромната част от медиите, включително и социалните мрежи, са под контрола на задкулисни кръгове, зависими от Русия и направлявани умело в интерес на политиката на Кремъл.

Четвърто – В България няма изградени независими правоохранителни и правораздавателни системи и механизми за защита от руска хибридна атака. Службите за сигурност са партийно и задкулисно зависими и по този начин – парализирани и неефективни. Това ги поставя в невъзможност да реагират твърдо и безкомпромисно на провокациите на Москва.

Пето – Гражданската общност в България, която защитава евроатлантическите ценности – демокрация, свобода, права на човека и върховенство на закона, е слаба, не добре организирана, разпокъсана и без сериозно влияние върху управлението на държавата при определяне на стратегическия курс на страната като интегрирана част от НАТО и ЕС.

Шесто – В България мнозинството от хората са податливи на внушения и масова психоза. В капана на манипулациите влизат не само ниско образованите и невежи хора, които са превърнати в зомбита след продължително телевизионно и интернет облъчване, но и интелигентни и образовани хора. Техните знания и житейски принципи могат да бъдат употребявани успешно. Бранейки, например, своите християнски и консервативни възгледи, част от тях се поддават на общата истерия и изиграват неосъзнато, но перфектно, предварително планираната им роля на „полезни идиоти“.

Ясно е, че само просветеното малцинство е прочело, знае и помни, че Конвенцията на Съвета на Европа е „за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“.

С помощта на хибридната атака, темата по дебатите се измести и се насочи в отричане на нещо, което не съществува в този документ. Цялото общество стана обект на тежки манипулации и последователно нанасяни пропагандни удари върху съзнанието на хората с цел – насаждане на страхове и омраза.

В тази всенародна лудост потънаха проблемите със спазването на законността, с борбата с корупцията, с неефективната съдебна система, с опазването на природната среда, с узаконяването на частни въоръжени охранителни отряди и подозрението сред гражданите и експертите, че зад идеята за създаване на т.нар. доброволна военна служба се крие опит да се официализират незаконните паравоенни проруски формирования в България.

Без съмнение, Кремъл е доволен от резултата на успешно проведения експеримент. Красноречиво доказателство за това са благодарностите от видни представители на петата руска колона у нас към премиера и правителството за оттеглената ратификация на Конвенцията.

Какви са изводите за активното гражданско демократично общество от тази хибридна операция, за какво ни предупреждава тя и пред какви сериозни рискове може да бъде изправена страната ни.

Основната заплаха за България е, че тя може да бъде извадена от НАТО и ЕС, ако Кремъл реши така.

Припомням, че въпреки положените огромни усилия от правителството и парламента, доминирани от Обединените демократични сили в периода 1997-2001г., България нямаше да стане член на НАТО и ЕС, ако т.нар. Генералско движение в БСП не беше посъветвано от Елциновия Кремъл тогава, да вземе решение в подкрепа на членството. В официално свое решение през 1998г. това прокремълско задкулисие, доминирано основно от офицери и агенти на ДС, повлия на ръководствата на БСП и ДПС да не се противопоставят, а напротив – да овладеят инициативата по членството на България в НАТО и ЕС. По-късно същите хора доведоха от Мадрид царят–изгнанник Симеон Сакскобурготски, осигуриха му премиерския пост, подбраха министрите и депутатите, които довършиха операцията по приема на България в НАТО и ЕС. Това бе брилянтно проведена руска операция, която освен друго, постигна и разбиването на демократичните партии и единство.

Какво може да се случи с членството на България в НАТО

В момента, в който Кремъл прецени, че е дошло време ролята на България в НАТО като „троянски кон“ да бъде изиграна, въпросът с оставането на страната в Алианса ще бъде решен буквално за няколко месеца. Такава истерична кампания могат да организират, че свят ще ни се завие. Например, ако се изострят и силно обтегнат отношенията между НАТО и Русия по повод приемането на Република Македония в НАТО.

Пак ще бъдат задействани правилните журналисти с правилните медии. Владици, академици, политолози, социолози и патриоти ще започнат дебати и дискусии по провеждането на референдум например, за напускане на НАТО. Не забравяйте, че Сидеров и подобните на него т.нар. патриоти, които настояваха за такова допитване до народа преди две години, днес са на власт. Като се знае, че Народното събрание сега е пълно с проруски депутати, държани в подчиненост, а също и какви са настроенията на безпросветните и лесно манипулируеми маси, то резултатът от евентуален референдум по тази тема е предварително ясен.

Ще има лъжи, сълзи и драми от телевизионните екрани за лошите натовци, които ни карат да воюваме с нашите братушки-освободители, ще има насаждане на страхове, че ядрените ракети на Русия вече са насочени към България и т.н.

Какво значение тогава ще има фактът, че НАТО е отбранителен съюз, след като отровата на лъжите и манипулациите е постигнала целите си. Резултатът може да бъде – България напуска НАТО или затвърждава реномето си на несигурен член на който не може да се има доверие и членството му е само проформа.

Това отношение към отговорностите ни към съюзниците в НАТО обяснява защо правителството не бърза с превъоръжаване на българската армия със съвместимите с НАТО оръжейни системи, а налива стотици милиони левове за ремонт на старата съветска техника. Няма нищо случайно в тази политика на разтакаване и бавене, и тя най-вероятно се диктува от Москва.

Какво може да се случи с членството на България в Европейския съюз

Докато текат милиарди от ЕС и има пари по т.нар. кохезионна политика, българските управници на власт, независимо от коя партия са, ще си кротуват. Свършат ли парите, ЕС вече няма да им е нужен. Защото те не искат нито правосъдна реформа, нито някой от Брюксел да им казва как да се отнасят към природата, откъде да минават газопроводите, как да се борят с корупцията и т.н. Не им трябва нито еврозона със строг контрол върху банковата система, нито Шенген с контрол от съюзническите служби на контрабандата и трафика на хора през външните граници на България и ЕС.

В определен момент отделянето на страната от ЕС ще бъде представено като спасяване на България от „колониалната“ европейска и американска зависимост, от „еврогейските“ ценности и т.н. Но засега петата колона на Москва стиска зъби, блокира и бави реформите, а в същото време алчно краде от българските и европейските граждани и данъкоплатци. Това е и една от причините за огромната и ненаказана корупция в България днес.

Русия ще направи всичко необходимо и ще плати всяка цена, за да държи още дълго България в своята сфера на влияние и контрол. Това е нейна цел повече от 140 години. Ще внася раздори на Балканите, ще провокира етническо напрежение и конфликти между балканските страни.

Най–голямата жертва на тази опасна кремълска политика ще бъде България, защото тя ще изгуби онова, за което се борят и другите народи и страни от Черноморския район и Западните Балкани – равноправие на демократичните и свободни държави в семейството на европейските нации.

Така, както България може да стане първата държава член на Европейския съюз, която няма да ратифицира Истанбулската конвенция, така тя лесно може да стане първата страна от ЕС, която напуска НАТО. А след Великобритания може да стане втората страна, която да излезе от ЕС. Вече на всички ни е ясно, че каквото е решила Москва през последните 73 години, това става в България. Защото митичния КОЙ тук винаги е бил Кремъл.

Това са изводите от експеримента, който проведе Кремъл с нас българите и България по повод ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Б. ред. - Димитрин Вичев е съпредседател на Атлантическия съвет на България. Статията е от сайта на организацията, в която членуват бивши министри на отбраната и общественици.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  13214

  24

  XR4

  31.01 2018 в 18:17

  Отговарям вместо "цървула":
  -България се командва от бившия партиен(БКП) елит и техните деца+бившите генерали от ДС.Чии слуги са.....мисля не е нужно да коментираме.Точно поради това в България няма демокрация и пазарна икономика, а някакви имитации!
  -двата ТЕЦ-а са на Иван Костов-също бивш член на БКП.
  -златото го копае канадска компания.И добре, че го копае, защото иначе щеше да си остане съвсем неизкопано.
  -газовите проекти ги спря ЕС, защото така както бяха поставени, гарантираха монопол на Русия-т.е. така можеха да бъдат извивани ръцете на България и ЕС.На руснаците никой не им е забранил газопровод-просто трябва да е по правилата, но те .......не искаааат.Защо ли?
  -АЕЦ-а беше спрян просто защото няма пари.Ти готов ли си да се бръкнеш...7-8млрд?
  -Русия няма военни бази у нас, защото.....не може(а не защото не иска).По времето на ВД цяла Бългърия беше военна база на СССР, а ГЩ на БНА беше директно подчинен на ГЩ на СА-от това по-голяма база....

  6028

  23

  Antoin De Lyon

  31.01 2018 в 15:40

  Кой я е писал таз статия е голям цървул. Мръсен слуга . Крадеца вика дръште крадеца.
  Абе господин лизгар , кой командва България американското посолство. Кой променя законите и конституцията Америка чрез най различни похвати. Чий са двата ТЕЦ Марица чийто ток ние плащаме най скъпо от цяла Европа.
  Кой копае българското злато и плаща 0,75 процента на държавата .
  Кой спря газовите проекти Южен Поток и АЕЦ Белене .
  Русия ли го направи сама срещу себе си
  .
  Абе цървул нещастен Русия ли има военни бази в България или Америка.
  Алооо в България даже през времето на СССР не имало бази военни на Русия Камоли на Неков друга държава.
  Лъжи лъжи.
  Цървули продажни.
  В България има Американски НПО не Руски НПО.
  За каква колона за какви пет лева говориш ти " господин за един ден" .
  Абе трето полово чучело такова каква полза ще ти донесе на теб и децатати тази конвенция . Абе самоубиецо.
  Абе Ороспу чожу .
  Вие от офф нюз сте точно слуги американски трето полови човечета.
  Турците им викат гьотферени.

  6028

  22

  Antoin De Lyon

  31.01 2018 в 15:38

  Кой я е писал таз статия е голям цървул. Мръсен слуга . Крадеца вика дръште крадеца.
  Абе господин лизгар , кой командва България американското посолство. Кой променя законите и конституцията Америка чрез най различни похвати. Чий са двата ТЕЦ Марица чийто ток ние плащаме най скъпо от цяла Европа.
  Кой копае българското злато и плаща 0,75 процента на държавата .
  Кой спря газовите проекти Южен Поток и АЕЦ Белене .
  Русия ли го направи сама срещу себе си
  .
  Абе цървул нещастен Русия ли има военни бази в България или Америка.
  Алооо в България даже през времето на СССР не имало бази военни на Русия Камоли на Неков друга държава.
  Лъжи лъжи.
  Цървули продажни.
  В България има Американски НПО не Руски НПО.
  За каква колона за какви пет лева говориш ти " господин за един ден" .
  Абе трето полово чучело такова каква полза ще ти донесе на теб и децатати тази конвенция . Абе самоубиеца.
  Абе Ороспу чожу .

  13214

  21

  XR4

  30.01 2018 в 19:40

  Четете, "здрави сили"-това за вас е писано!Апропо-невероятно точен анализ.А най-много кефи "...Защото митичния КОЙ тук винаги е бил Кремъл..."-това е самата истина.
  ПП.Като гледам активността на тролетариата, явно Вичев е ритнал мечока точно по мазола. Дано повечко хора се замислят върху това което е написал и най-вече да ползват главите си!!!

  12520

  20

  ghjghj

  30.01 2018 в 17:15

  Параноя!

  8915

  19

  stoyiv

  30.01 2018 в 14:58

  Вичев е тъжна гледка. Дотолкова е фиксиран срещу комундетата и руския империализъм, че е станал огледален техен образ. Текстът му е показателен: В него няма нито дума коментар на аргументите против ратифициране на въпросната конвенция - па дори и като опровержение. Не, те просто са обявени за "руска хибридна атака". Врагът е посочен, светът е черно-бял.
  Разбира се, България няма да излезе нито от ЕС, нито от НАТО, ако откаже да ратифицира Истанбулската конвенция. Разбира се, Русия води хибридна война... но от моите познати, които са против ратификацията, над 80% са противници на руския империализъм, въплътен днес в путинизма.

  7606

  17

  Shteryu Atanaso

  29.01 2018 в 21:15

  Не съм нито за нео болшевишките, нито за американски!
  ...
  Аз съм за пълен военен и политически неутралитет на България и да добри отношения към всички хора!
  ...
  Който забърква България в Руски, Американски или други лагери е един ковач на вредни войни и прест*пник!

  11178

  16

  Крушата

  29.01 2018 в 20:29

  Четейки тази статия ми идва да извикам:
  "Победа будет за нами! Ура, другари!"

  16193

  15

  SC

  29.01 2018 в 20:18

  Единствената разлика между снимката и текста под нея е извършителят на мозъчната промивка.
   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II