МВР: Най-много сигнали за щети има в Кърджали и Хасково

OFFNews 24 май 2014 в 16:13 2654 0

След днешното земетресение в Гърция най-много сигнали за щети в България са постъпили от областите Кърджали и Хасково, съобщиха от МВР.

Няма данни за пострадали и нанесени сериозни щети след земетресението.

Сигналите за щети са свързани предимно с паднали комини, напукани мазилки и стени на стари сгради. Към момента няма данни за пострадали хора. На този етап чрез телефона за спешни повиквания 112 са постъпили общо 164 сигнала от граждани по повод усетения трус. Най-много от тях са получени от градовете София, Бургас и Кърджали.

В Кърджали най-сериозно е пострадал историческият музей. Пред "Фокус" директорът на музея Павел Петков каза, че са се появили пукнатини на площ близо 300 кв. метр. „От 8 витрини има паднали експонати, но за наше щастие, никой от експонатите не е повреден”, съобщи Петков. По думите му една от извеждащите колони на керемидите е поддала и всеки момент може да падне.

„По време на заметресението имаше посетители в музея, но ние отреагирахме с оглед на тяхната безопасност, задействахме аварийния сигнал и посетителите бяха изведени от сградата на музея”, обясни още Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови