След трусовете: Паника и ранени в Истанбул

OFFNews 24 май 2014 в 15:43 11539 0

Едновременно с трусовете в Гърция бяха регистрирани и поредица от земетресения в Западна Турция. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център, първият регистриран трус е бил в 10.11 часа и е бил със сила 4.6. 

Последвалите трусове са били повече от шест. В същото време земетресението, което стана на територията на Егейско море, е усетено силно в обширен район на Турция, което доведе до паника сред населението. Някои издания съобщават и за ранени. 

Според гръцкото електронно издание на в. "Еthnos", цитирано от "Фокус", много изнервени и уплашени хора са скачали от прозорците на по-ниските етажи. Земетресението е било усетено в Истанбул, Одрин, Динизли, в района на Дарданелите, както и на островите Имброс и Тенедос и по курортите на брега на Егейско море. На остров Имброс, разположен близо до Самотраки, са паднали няколко стари сгради.

Особено силно се е усетило земетреснието в района на пограничния град Одрин. Съобщава се за разрушения по някои сгради в града. Телефонната връзка е прекъсната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови