Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра?

OFFNews 05 септември 2023 в 13:04 41245 8

Пирогов

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

"Пирогов"

"Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра? Защо не написахте, че министърът ви се обади лично? Защо не казахте, че вашите лекари дойдоха, защото той ви се обади?"

Въпросите са на Ани Стоянова, майката на Даная, която дари органите на починалото си дете, за да живеят други.

Постът ѝ е реакция на интервюто с директора на спешната болница д-р Валентин Димитров, в което той обяви, че съветникът на военния министър Мустафа Емин е заплашвал с уволнение дежурния екип в лечебното заведение.

Майката на Даная разказва своята история в болницата, а казаното от директора Димитров определя като "учебник по манипулация".

"Гледах сутрешния блок с директора на “Пирогов”. Чувствам се мръсна, бясна, ядосана… Не знам от къде да започна, но това интервю беше като излязло от учебник по манипулация. Д-р Димитров каза “Агресията е навсякъде около нас”. Докторе, не говорете за агресия, не и преди да я изчистите от собствения си персонал.

Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш шеф на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 човека свидетели? Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми каза, че ѝ е писнало от мен, защото обикалям коридора, докато детето ми умираше в операционна зала. Къде бяхте, когато с цялата злоба на света взе химикал от ръцете ми, извивайки го? Къде бяхте, когато изгониха баща ми от двора, защото беше късно, а аз останах сама?

Къде бяхте, докторе? Защо тогава не дойдохте да си говорим за агресия? Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра? Защо не написахте, че министърът ви се обади лично? Защо не казахте, че вашите лекари дойдоха, защото той ви се обади?

Ще ви кажа защо, докторе!

Защото ние, отивайки в “Пирогов” с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, отдавна го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца. Защото вие нямате нормална комуникация с пациенти и родители. Защото вие, докторе, можете и да убивате… и убивате! Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на специалисти, с лоши графици, с политическа зависимост, понякога и с некомпетентност.

Дано повече хора познават я министър, я политик, защото истината е, че така шансовете им са по-големи.

Без “имам човек” трудно се оцелява!

Спрете да настройвате пациентите и родителите срещу лекарите и сестрите! Спрете да настройвате едните срещу другите, за да си имате своите армии, с които да продължавате да превръщате българското здравеопазване в успешен бизнес за малцина и инструмент за политически манипулации!

Уважаеми медици, не се поддавайте на манипулациите, че ние сме едни срещу други и не оценяваме вашите трудности! Те това искат! Да не сме на една страна, за да не станем достатъчно силни, за да променим системата, така че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение!

Д-р Димитров, очаквам да качите този текст на страницата на Пирогов", завършва публикацията си Ани Стоянова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

8

динозавър

05.09 2023 в 19:32

Лекар от Пирогов вече звучи гнусно.

3714

7

GB

05.09 2023 в 19:23

Преди 5 години:
Категорично ми казаха да си тръгна втората вечер след тежка операция на майка ми и да дойда сутринта пак.
Санитарката ми каза, че за да ѝ даде вода през нощта или да ѝ смени нещото, или друга подобна грижа струвало 2 лв. всяка "услуга".
Отчаян, оставих монети на стойност около 20+лв.
Сутринта отивам рано. Пари няма за здравните дневни "услуги", а майка ми обезводнена и неподменяна, и ... Отчаях се от "грижите" в Пирогов!

318

6

Valioka

05.09 2023 в 15:41

Казах ви, че работата не е чиста... Компромати отвсякъде...

-529

5

6екеr4о

05.09 2023 в 15:40

Уважавам мнението на уважаемия Мнение от IP, но горещо апелирам да не забравяме, че и докторите, респективно останалия персонал, са живи хора! В "Пирогов" специално е такъв невероятен денонощен кървав конвейр, че не можеш да го опишеш...

Писах за престоя си в отделението "Хирургия на ръка", при втората ми операция ме бяха настанили в детско легло дълго метър и шейсе, нямаше друго свободно. Да, пациент съм, уплашен и притеснен съм, но какво да направя в такава ситуация - да почна да мрънкам или да завъртя професионално изпедепцан скандал!?!

Е, докато ме оперираха бяха успели да освободят нормално легло, на което ме настаниха...

17439

4

мнение от IP

05.09 2023 в 15:12

@6екеr4о, може и така да е, обаче пациентите имат право да са много притеснени и уплашени, дори до неадекватност, а лекарите трябва да са хладнокръвни и учтиви. Лошо впечатление прави лекарите да се оплакват от пациентите. Изключение може да има само за случаи на насилие от страна на пациент.

-529

3

6екеr4о

05.09 2023 в 14:53

Жалко за горката жена, изпатила си е незаслужено...

Мен 2 пъти ме оперираха в отделението "Хирургия на ръка", просто няма такъв невероятен екип, прекрасни деца!

Много пъти съм опирал до "Травматологията" и там е същото, млади момчета и момичета, фантастични професионалисти. Последния път си бях премазал безименния пръст с една врата в къщи и една млада докторка разряза пласмасова спринцовка, за да ми направи шина, онемях...

Но напрежението е огромно, но все пак пациентине много по-често си изпускат нервите, отколкото медицинския персонал...

17439

2

мнение от IP

05.09 2023 в 13:34

Да....в "Пирогов" има много, много добри специалисти. Но има и много грубо отношение понякога. Часове чаках като приет пациент в болницата да ми направят ренгенова снимка, като казаха "Стой тук, ще те извикаме". И аз седях. На третия час плахо почуках и надникнах в стаята (където стоят сестрите и лекарите) и една сестра ми се разкрещя "Кой ви позволи да влизате тук, махайте се веднага!" и т.н без да ми позволи дори да си отворя устата. Тогава друга сестра излезе с моите документи и ме вкара в рентгена. Такива неща... Организацията на работа там е изнервяща за всички - и за лекари, и за пациенти.

12073

1

Панелен земеделец

05.09 2023 в 13:26

Не знам какво да мисля; има случаи, когато само в Пирогов можеш да отидеш с някаква надежда.
Преди 6-7 г. заведох баща ми (тогава на 88) там заради стомашно кървене. Оправиха го и го оставиха за 1 вечер. Сутринта от неговия ГСМ ми се обади сестра от отделението да си го прибирам. Отидох. Беше на количка в коридора, вързан, бълнуващ, психясъл, че вижда червеи, че някой идвал да го отвлича и, че го болят гърдите. Казаха ми, че паднал от леглото нощес, че му дали успокоителни и - иначе си е добре.
Заведох го при личната ни, рентгенът показа счупени и пукнати ребра. Той няколко месеца - в полусвяст - викаше у дома, че го бият, блъскат и отвличат. Почина след година.
Преди 2 мес. заведох жена ми с бъбр.криза след полунощ. Карахме до др.спешни кабинети - но там все нямаше уролози и ни връщаха. В Пирогов ни поеха млади нахакани момчета: преглед, снимка и за няма час ни дадоха и лек и успокоение.
До хора си е. Хора, работещи - ВЪПРЕКИ системата.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика