Двама нови обвинени за стрелбата по Митьо Очите, проверяват и следовател

OFFNews - Бургас 17 юни 2016 в 12:50 6605 3

Радослав Димитров и Георги Иванчев са с повдигнати обвинения за опит за убийство на Димитър Желязков – Митьо Очите. Това съобщи в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров.

И двамата мъже са стреляли и са улучили несебърския бос, уточни Цацаров. Те са арестувани снощи, добави главният прокурор. Заместник – главният прокурор Борислав Сарафов уточни, че Иванчев е бил с пистолет „Макаров“, с изтрити номера.

Той е стрелял три пъти в тялото на Желязков – два в гърдите и един в корема. Единият от куршумите е заседнал в бронежилетката. Изтрелите от Димитров са попаднали в белия дроб и бедрото на Очите. И за двамата ще се иска постоянна мярка „задържане под стража“.

Така обвиняемите стават трима, след като за убийството на гарда на Желязков, Александър Алексиев, бе обвинен Тодор Славов.

По думите на Сотир Цацаров престрелката в ресторант „4 you” на 8 юни в „Слънчев бряг“ е била заради разпределяне на територия – източник на доходи от престъпна дейност. Не може да се говори за спор за паркомясто, категоричен е Цацаров и поясни, че определението „наркомясто“ е сполучливо.

Към момента няма задържани от хората на Митьо Очите, защото няма данни те да са стреляли. За това са свидетелствали норвежки и скандинавски туристи, които са били в заведението. Нещо повече – нямало данни от хората на Желязков да са обръщали маси и да са трошили, добави Сарафов:

В заведението са влезли шестима, от т.нар. група на Митьо Очите, включително и самият той“, поясни Сарафов.

След проверките в „Слънчев бряг“, следователят Иван Христов е освободен от работа там, преместен е в Бургас, а щатната му бройка в курорта е закрита. Това е станало със заповед на окръжния прокурор. Христов обаче от няколко дни е в болнични. Цацаров добави, че се проверява работата на следователя, както и „с фактическата му търговската дейност“, по-точно – стопанисването на хотел, за който има съмнения, че е негова собственост. То се проверява от НАП.

Подобен начин на работа, подобен начин на живот и подобен начин на демонстрация от представител на съдебната власт е недопустим. И след като е бил толериран толкова време на местно ниво, ние ясно показваме, че няма да го толерираме. Нека колегата да оздравее, което, според мен ще стане много скоро и, може би, ще научите още неща“, добави Цацаров.

Следователят се разследва от Софийската градска прокуратура. След излизането от затвора, Митьо Очите е възстановил позициите си с легална, но и с нелегална дейност, включително и търговска, уточни Цацаров.

Това, в много случаи, не е било обект на наблюдение. Камо ли на някакво разследване“, каза Цацаров.

Христов е работил по случаи, свързани с Митьо Очите, както и с атентата, извършен срещу него, при който загина първата му съпруга.

По-рано, отново в Бургас, вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че се създава общ координационен център, който да контролира проверките, които се извършват от различни институции в региона. В него, със сигурност, влизат МВР и НАП. Целта ще е да се гарантира сигурността на туристи и граждани през летния сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

2

Руслан

17.06 2016 в 15:09

Браво, Цаца!
Империята на престъпник от ранга на Митю се крепяла на един следовател. Абеневилиесрамбе!
 
X

Подкастът на OFFNews