МВР иска да контролира влизащите в Слънчев бряг

Властта ще спасява туристическия сезон по морето с координационен център

OFFNews 17 юни 2016 в 12:20 6150 8

МВР и НАП ще спасяват туристическия сезон по морето

Властта мобилизира силите си, за да спасява туристическия сезон по Черноморието. Извънредните мерки се взимат след стрелбата срещу Митьо Очите в Слънчев бряг. Въпреки че случаят беше омаловажен от властта и премиерът нарече случая "махленска свада", МВР и Националната агенция по приходите (НАП) ще мобилизират усилията си в общ координационен център, който ще следи за ситуацията по Южното Черноморие.

Пред журналисти днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза, че центърът ще координира работата на институциите през летния туристически сезон.

„В него ще работят както полицейски служители, така и служители на НАП, като целта е да се координират действията между институциите по време на летния туристически сезон”, заяви Бъчварова, цитирана от "Фокус". По време на работна с главния секретар на МВР Георги Костов и директора на ОДМВР-Бургас среща тя е обсъдила мерките и начина на работа на полицията и НАП. 

Бъчварова заяви, че центърът трябва да осигури спокойствието и безопасността на почиващите по Черноморието.

„Нека туристите по Черноморието са спокойни за безопасността си”, каза още министър Бъчварова.

МВР води преговори с управата на комплекса Слънчев бряг за затварянето му и въвеждането на специален пропускателен режим. Пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че полицията ще контролира всички входове на комплекса и всеки автомобил и човек, които влизат и излизат, ще бъде проверявани.

Очакванията на Костов са след като минат преговорите с дружеството, следващата седмица да се сключи споразумение за това.

„Не само съмнителни хора, ще проверяват и обикновените туристи. Ще има много строг контрол”, заяви Костов.

По повод престрелката в к.к. „Слънчев бряг” Румяна Бъчварова беше категорична, че няма политически чадър над Димитър Желязков. Тя заяви, че всеки който престъпи правилата ще бъде съден с цялата строгост на закона.

На брифинг в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че има още двама обвиняеми за стрелбата в Слънчев бряг. Георги Иванчев и Радослав Димитров са задържани за 72 часа по обвинение за опит за убийството на Димитър Желязков-Очите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

8

sevsev

18.06 2016 в 18:06

Няма как живковото възпитание на уважаемия ни премиер да не се прояви. Мен лично такива мерки не ме карат да се чувствам по-спокоен, а ме връщат 30 години назад. МВР много добре знае кои са престъпниците и няма никаква нужда да тормози обикновените граждани и туристи.

15256

6

mendi

17.06 2016 в 16:57

Ох, и министърката се е оплела като пате в кълчища ама всеки път успява да се надскочи...
От сега си представям километричните опашки на КППтата и техни величества господа милиционерите които с часове тарашат коли и пешеходци... Идилия! Съжалявам че не си резервирах почивка на слънчака, ама дано да не е късно, просто такава атракция не е за изпускане :) :) :)

25665

4

Victimized

17.06 2016 в 14:20

Така определено няма да създават чувството на всеки един турист , че влиза във военна зона . Представям си как спират един автобус германски баби и им обръщат багажа , да не случайно да работят с Митьо .... Всъщност и кучетата в този "курорт" знаят , че без протекцията на полицията няма как да се продават наркотици , всъщност тези които трябва да бъдат обстойно проверявани са полицаите . Но това явно няма да стане , честита ви демокрация .....

15614

2

OTBPAT

17.06 2016 в 12:53

Свободно придвижване дали има гарантирано тук-там по разни хартийки? Милиционери...

14847

1

БирникЪ

17.06 2016 в 12:42

И аз исках да ида, но не ме огря.