Флагмански характеристики на атрактивна цена – Xiaomi Mi 10T е всичко, от което имате нужда

OFFNews 16 декември 2020 в 09:29 7707 0

Глобалният технологичен гигант Xiaomi е добре познат на нашия пазар и много хора го предпочитат при избора на смартфон. Това се дължи на високата производителност, която устройствата на Xiaomi предоставят в съотношение с достъпната им цена. Новата серия смартфони Mi 10T разполага с впечатляващи спецификации, а цената остава атрактивна.

Серията Mi 10T се състои от три модела . Флагманът Mi 10T Pro предоставя високотехнологични характеристики, които му позволяват да се конкурира във високия клас смартфони. Моделът Mi 10T до голяма степен наподобява Pro варианта, като само някои от параметрите му са намалени, което го прави по-достъпен, а Mi 10T Lite e бюджетният вариант.

Тук ще разгледаме Mi 10T. Нека започнем с външния му вид. Телефонът е с размери 165.1мм x 76.4мм x 9.33мм, което го прави доста голям, но това не е необичайно за днешните смартфони от висок клас. Теглото му е 216г. – не е твърде тежък за размерите си и седи удобно в ръката.

Корпусът се състои от алуминиева рамка и стъклено покритие отпред и отзад. Това му придава усещане за здравина и качество, но стъкленият гръб е магнит за отпечатъци – поне при нашия Cosmic Black вариант. Хубаво е, че от Xiaomi включват и силиконов калъф към телефона – нищо особено сам по себе си, но определено ще ви помогне срещу отпечатъците. Освен в Cosmic Black, Mi 10T е наличен и в Lunar Silver цвят.

Като цяло външния му вид не изненадва с иновативност, но е неоспоримо стилен и привлекателен, стига да ви допада огромната му основна камера.

Камера

Което ни довежда до по-важната част от ревюто и една от основните характеристики на този модел, които привличат окото. Mi 10T разполага с 64MP основна широкоъгълна камера, 13MP ултра широкоъгълна камера и 5MP макро камера, както и с поддръжка за видео на 8K резолюция. Предната камера е 20MP, а новите динамични софтуерни функции на Mi 10T предоставят интересни възможности за тези, които наистина обичат да снимат и да си правят селфита. 

Снимки заснети с основната камера:

Снимка заснета с предната камера:

Дисплей

Може би най-впечатляващ от всичко е дисплеят на смартфона. Mi 10T разполага със 144Hz AdaptiveSync TrueColor дисплей, което го прави идеален за разнообразна употреба без компромиси. Цветовата гама е богата и красива, а AdaptiveSync технологията разпознава подходящата честота на опресняване според това, което правите – било то гледане на видеа в YouTube, някой филм, или докато играете игри – за гарантирано гладко изживяване.

Дисплеят също така разполага с функции, като Reading mode 3.0, който симулира текстурата на хартия и намалява натоварването на очите, както и Sunlight display 3.0, който автоматично регулира динамичното насищане на цветовете на открито.

Компоненти

Mi 10T разполага с мощния Qualcomm® Snapdragon ™ 865, който го прави високопроизводителен, енергийно ефективен и също така 5G съвместим.

А за тези, които се интересуват от игри – графичния процесор е Qualcomm® Adreno ™ 650, способен да ви предостави гейминг представяне достойно за дисплея без да изяжда батерията ви. А тя е 5000mAh, много издръжлива и благодарение на 33-ватовото зарядно се зарежда изключително бързо – около 1 час е достатъчен за пълно зареждане, което ще ви стигне за цял ден при нормална употреба.

В заключение – Mi 10T, на цена от приблизително 800 лв. определено е силно конкурентоспособен благодарение на високия клас характеристики, които притежава и в тази ценова категория безпроблемно се нарежда до най-доброто, което другите компании могат да предложат, като в някой сфери ги надминава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови