Композираха "Ликуването на народа" за 4 години Ким Чен Ун на власт

OFFNews 12 април 2016 в 11:00 4191 4

Младежи и девойки поздравяват Ким Чен Ун с песни и танци

Четвъртата годишнина от встъпването на власт на Ким Чен Ун в Корейската народно-демократична република бе отбелязана с масови тържества и събирания в столицата Пхенян. През април 2012 година той последователно наследи всички държавни постове, държани преди това от покойния му баща Ким Чен Ир, предаде БНТ.

Севернокорейската младеж в цялата страна отбеляза годишнината с масови тържества. В Пхенян десетки хиляди студенти и ученици се събраха край монумента в чест на управляващата Корейска трудова партия. Момчета и момичета в празнично облекло танцуваха под музиката от песните "Нашият другар Ким Чен Ун", "Ликуването на народа" и "Народът обожава своя водач".

Началникът на Главното политическо управление на Корейската народна армия вицемаршал Хван Бьон Со заяви на празнично събиране, на което присъстваха присъстваха държавни, партийни и военни ръководители, че благодарение на Ким Чен Ун Северна Корея се е превърнала в могъща ядрена държава, притежаваща водородна бомба.

Той определи вожда на корейския народ като "командир с воля от стомана" и "велик държавник". Вицемаршалът допълни, че под ръководството на Ким "отбранителният потенциал на народната република е нараснал значително, което дава възможност да се осигури надеждна защита на достойнството и суверенитета на страната срещу опитите на американските империалисти и поддръжниците им да блокират успешното развитие на страната и да саботират идеологията и обществения строй".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови