Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Ким Чен Ун заповядал още ядрени опити

OFFNews 11 март 2016 в 17:35 3563 3

Kim
Ким Чен Ун наблюдава изстрелването на балистична ракета

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е наредил провеждането на още ядрени опити, за да се подобри способността на страната за ядрена атака, съобщи официалната информационна агенция на страната KCNA, цитирана от "Ройтерс".

Нареждането е дошло, след като Ким наблюдавал тестове на балистични ракети.

В информацията не се казва кога точно се е състоял теста, но вероятно става дума за двете балистични ракети с малък обсег, които бяха изстреляни в четвъртък, прелетяха 500 км. и паднаха в Японско море.

"Уважаемият другар Ким Чен-ун заяви, че работата трябва да се засили, за да се подобри способността ни за ядрена атака. Той нареди ядрените тестове да продължат, за да се оцени силата на новоразработените малки ядрени бойни глави", съобщава KCNA.

По-рано тази седмица лидерът на Северна Корея заяви, че страната му е разработила миниатюрни ядрени бойни глави, които да бъдат монтиране на балистични ракети.

Напрежението на Корейския полуостров се повиши рязко, след като Северна Корея проведе четвъртия си ядрен опит през януари и изстреля спътник, за който се предполага, че е изведен в орбита от ракета с далечен обсег. Заради тези провокации Съветът за сигурност на ООН прие нови санкции срещу комунистическата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!