Хилъри Клинтън: Доналд Тръмп е демагог

OFFNews 09 юни 2016 в 12:04 4369 3

След като достигна необходимия брой делегати за осигуряване на номинацията на демократическата партия за ноемврийските президентски избори, Хилъри Клинтън започна словесна офанзива срещу кандидата на републиканците Доналд Тръмп. 

Първата жена кандидат-президент в САЩ обърна внимание на нападките на Тръмп срещу съдии, медии, опонентите му и техните семейства.

"Това е класическо поведение на демагог. Виждали сме го многократно на различни места по света и през различни времена и затова мисля, че е толкова опасно", заяви Клинтън в интервю за Асошиейтед прес. 

Демократът каза, че не се разбира съвсем сериозна ли е кандидатурата на Тръмп и дали той се цели към опростените политически игри, но каквато и да е причината, поведението не трябва да бъде толерирано. Въпреки съмненията спрямо искреността на милиардера, според Клинтън думите му трябва да бъдат приемани сериозно от гласоподавателите, защото издават, че той е неквалифициран, неподготвен и не трябва да му се има доверие.  

Макар и да не са близки, политическите и финансови кръгове на двамата кандидати са се пресичали, особено в годините, когато Клинтън  е сенатор в родния за Тръмп Ню Йорк. През 2005 г. тя дори присъства заедно със съпруга си Бил Клинтън на третата сватба на републиканеца, след което заявява, че той винаги е забавен. 

 Преди дни Доналд Тръмп обвини семейство Клинтън, че са превърнали личното облагодетелстване от политиката в изкуство. Хилъри Клинтън не се впечатлява от атаките и не смята да му отговори. Вместо това тя планира да впечатли американците в по-задълбочена политика, която те очакват. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

09.06 2016 в 12:20

Очаква ни нечуван смех с тая бабичка на кормилото.
Само се надявам да не е през сълзи....