Хилъри Клинтън е първата жена кандидат-президент на САЩ

OFFNews 08 юни 2016 в 06:42 4248 4

Хилари Клинтън спечели първичните избори и в Ню Джърси. Тя вече си осигури подкрепа на повече от необходимите й делегати в надпреварата за Белия дом.

Ню Джърси е един от шестте щата, които гласуваха в рамките на първичните избори за определяне на номинациите за следващ президент на САЩ. Избори имаше още в Монтана, Северна Дакота, Южна Дакота, Ню Мексико и Калифорния. Официалното издигане на кандидатурата става на общонационален конгрес на демократическата партия, който ще се състои във Филаделфия, щата Пенсилвания между 25 и 28 юли.

За да може да се кандидатира за поста президент от името на демократите, претендентът трябва да получи подкрепата на обикновено мнозинство делегати на конгреса - 2 383 гласа. 

"Благодарение на вас достигнахме исторически момент. За пръв път в историята на страната ни жена ще бъде номинацията на някоя от големите партии", каза Клинтън пред привържениците си след победата в Ню Джърси.

Доналд Тръмп пък печели първичните избори в четири щата - Ню Джърси, Ню Мексико, Южна Дакота и Монтана. Той събра необходимия брой делегати за номинацията на републиканците.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    12492

    4

    Jivko Jeliazkov

    08.06 2016 в 21:08

    Американския електорат ще бъде надупен за пореден път. И останалия свят покрай него.

    77927

    3

    El Commandante

    08.06 2016 в 10:00

    "Ако Клинтън стане президент ще е тежко за ИД и Путин."

    Виж, е тва точно е голяма въпросителна.
    Некои експерти твърдят че Путин се надява бабичката да стане президент...при всички случаи ще е интересно след изборите...
     
    X

    Историите на Иво Иванов