Quantcast

ЕК обеща да компенсира засегнатите от руското ембарго

OFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 13:13 1758 13

Карел де Гухт

Европейската комисия има възможност да компенсира засегнатите от забраната за внос на земеделски продукти в Русия от страни, наложили й санкции. Това заяви еврокомисарят по търговията Карел де Гухт, цитиран от ИТАР-ТАСС.

ЕК разполага с фонд с 400 млн. евро, които могат да послужат за изплащане на компенсации европейските селскостопански производители, обясни еврокомисарят.

Москва въведе вчера забрана за внос на свинско месо, зеленчуци и плодове, птиче месо, риба, сирене, мляко и млечни продукти от страните в ЕС, Австралия, Канада, Норвегия и САЩ.

По данни на Федералната митническа служба на Русия става въпрос за продукция на стойност над 9 млрд. долара.

Въведената от Русия забрана е отговор на санкциите, наложени на страната от ЕС, САЩ, Канаса, Австралия и др. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.08 2014 в 13:53

Много съм любопитен с колко ще ни компенсират де Грух и сие, като ги знаем колко са дашни ...

09.08 2014 в 09:48

Наистина е мъка те руснаците ако можеха да внасят от друго място дали щяха да копуват скъпата европейска продукция?
И както обясних вече реколтата на световния пазар се продава на зелено. Много преди да я съберат така че на Русия в момента могат да продадат само ако имат излишък и той няма да стигне до никъде. Е Чили винаги може да продаде на Русия полски ябълки или холандски карафьол само че на каква цена.

08.08 2014 в 16:56

СПОКО, НЕ СЕ КАХЪРЕТЕ ЗА ДОСТАВКИТЕ НА ХРАНИ ЗА РУСИЯ
Конкуренцията си знае работата - вече работи ЯКО за да превземе свободните от европейци, американци, канадци и норвежци НИШИ,
ЯКО СВОБОДНИ пазарни ниши - уха, на конкуренцията ЛИГИТЕ Й ТЕКАТ ЗА ПЕЧАЛБА - такъв ГЮВЕЧ ДА ИМ ПОДНЕСЕ ОБАМА, ич не са очаквали, И СЕГА ЮРУШ...

08.08 2014 в 16:36

Леле какви блестящи умове си имаме тук. Параходи тръгнали? Абе кретени параходи няма от поне сто години освен като туристическа атракция. А кои са тези южни съседи където с песни товарят плодове също не става ясно, но сигурно ги има в някой болен мозък. Просто руснаците пак ще са на диета ма те са си свикнали. Е колкото за путя и обкражението му сигурно ще внесат.

08.08 2014 в 16:19

Това си е, кръвта на О'Бонго проговаря, нали американските ястреби не искат да подпомагат Южна Америка, защото го дават малко комундели, а Европейците са стиснати, намери хитър начин да им помогне, въпреки че това ще е 00...няколко нули от процента от стокообмена им, ще му се брой плюс!!

08.08 2014 в 16:06

// Параходите с месо вече са тръгнали от Бразилия и Аржентина, южните им съседи с песни товарят плодове и зеленчуци, и само ние плачем.//

Няма лошо да се подпомогне Южна Америка, ама все пак да попитам сведущите русоглисти за какви парици става на въпрос и за параходи или платноходи???
-----
Бах мама му, то Мексико го раздава малко комунделна, да не вземат да прекарат направо воткопровод до Глистостан и да потече текила, не че не може и одиклон да се пусне или стълочистител.

08.08 2014 в 15:36

Ураааааа, нас ще ни компенсират за спрения паток!

08.08 2014 в 15:24

:)))

08.08 2014 в 14:47

Та, ще вземе да се окаже, че Обамка е на половин заплата в КГБ.

Стефане, не мой така да издаваш тайни!
И не е на половин, а на цяла заплата. И командировъчни му текат, нали в чужда държава.
;)


Освен това:
Все Хусейны наши.
И Барак и Саддам.

08.08 2014 в 14:40

На Кубан от десет години изхвърлят храна.
Нищо не трябва да правят, населението изобщо няма да разбере че става нещо. Параходите с месо вече са тръгнали от Бразилия и Аржентина, южните им съседи с песни товарят плодове и зеленчуци, и само ние плачем.
В крайна сметка селското им стопанство ще цъфне и върже, страната ще се окаже самодостатъчна, и окончателно готова за война. В цялата си история Русия се е модернизирала и развивала под външен натиск.
Та, ще вземе да се окаже, че Обамка е на половин заплата в КГБ.