Quantcast

Австралия готви по-тежки санкции срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 11:20 2697 3

Снимка AP

Тони Абът

Австралия има намерение да разработи нови, по-тежки санкции срещу Русия. Това заяви премиерът на Австралия Тони Абът, цитиран от РИА Новости.

Решението за нови санкции идва на фона на въведеното от Русия ембарго на вноса на земеделски продукти от държавите, които са въвели санкции срещу Москва – САЩ, Австралия, Канада, страните от ЕС и Норвегия.

Тони Абът обяви по-рано, че докато в Украйна работят международни експерти, Австралия няма да въвежда нови санкции срещу Русия, тъй като приоритет е да се позволи на експертите да разследват спокойно падането на малайзийския самолет.

През юни Австралия въведе санкции срещу 50 руснаци и 11 руски компании, които имат връзка със застрашаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

САЩ и ЕС обявиха вчера, че също обмислят нови санкции срещу Русия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2014 в 12:24

Все пак Австралия е официална колония, не вярвам някой да е очаквал нещо друго от тях.

08.08 2014 в 11:53

руските расисти не могат да излъжат света - жалка бензиностанция.

08.08 2014 в 11:28

Абе нещо не разбирам - експертите още не са се произнесли, кой и как е свалил този самолет, обаче западняците вече се надпреваврат авансово да декларират и налагат санкции?

Не трябваше ли поне от приличие и кумова срама да изчакат становището на комисията, и тогава да обявяват тези сакции? Защо е това бързане след като няма нито становище, нито доказателства, кой го е направил?

Това мяза вече на чист фашизъм, явно Четвъртия хилядолетен Райх върви по стъпките на Третия.