Германия излъга Франция и вече е на два мача от титлата

Деян Спасов 04 юли 2014 в 21:00 5764 0

Германия победи Франция с 1-0 в европейския четвъртфинал на Световното първенство в Бразилия, игран на "Ещадио Маракана" в Рио де Жанейро.

Важният гол за „Бундестима“ отбеляза централния защитник Матс Хумелс с глава след центриране от статично положение в 13-ата минута на мача.

Двубоят премина на бързо темпо през първото полувреме и на по-бавно през второто. И двата отбора имаха доста положения за гол, но не се възползваха от тях. Клозе и Шюрле можеха на няколко пъти да отбележат решаващ втори гол за немците, но не съумяха.

Франция не спря да търси верния път към вратата на Нойер, но така и не го намери. Валбуена, Бензема и Матюиди пропуснаха чисти положения, но и играта на Германия в защита допринесе за минималната победа.

Добри спасявания на Мануел Нойер и безгрешна игра на Матс Хумелс, който отбеляза и единствения гол в мача, белязаха трудната, но заслужена победа на немците.

Йоаким Льов избра през второто полувреме отборът му да е прибран в своята половина и да разчита на контраатаки. Верен ход за немския специалист бе пускането в игра на Андре Шюрле, който създаде опасни положения за френската защита.

В полуфиналната фаза Германия ще срещне победителя от Бразилия и Колумбия. Двубоят е от 23:00 часа на „Ещадио Говернадор“ в Форталеза.


Минута по минута:

Мачът започва на доста бързо темпо и с лек натиск на Германия.
7' - Първа опасност пред една от двете врати. Карим Бензема се освободи в наказателното поле на Германия и мигновено отправи удар, който мина близо до страничната греда.

10' - Франция започна да намира точния подход и чрез няколко подавания над защитата създаде опасни положения, с които обаче в крайна сметка защитата на Германия се справи.

13' - ГОЛ за Германия. След изпълнение на статично положение Матс Хумелс надскочи Рафаел Варан и отбеляза красив гол с глава за да изведе отбора си напред в резултата. Това е четвърти гол за Хумелс с фланелката на националния тим и вероятно най-важното му попадение дотук.

20' - Попадението накара отборите да се отворят и засега се получава интересен сблъсък.

30' - Йозил центрира, Хьоведес засича, но топката се отклонява от тялото на футболист на "Петлите" - корнер

33'-  Много опасно положение пред вратата на Германия. Валбуена стреля с левия крак, Нойер майсторски изби, топката стигна до Бензема, който обаче от няколко метра не успя да нанесе точен изстрел. 

36'- Възпитаниците на Дидие Дешан се съвзеха и продължават да атакуват. Все по-често "Петлите" пробват да пробият защитата на "Маншафта" с прехвърлящи подавания.

42' - Пореден шанс за Франция. Перфектно подаване на Евра отляво намери Бензема на около десет метра пред Нойер. Следва удар с глава, който обаче се отби в тялото на Хумелс

45' - Край на първото полувреме 

Второ полувреме: 

46' - Франция започва с натиск в предни позиции и явно ще търси бърз изравнителен гол.

50' - Отново възможност за Франция. Евра се озова сам срещу Нойер, но не успя да овладее топката. От повторенията се видя, че има засада, но страничният съдия не я маркира.

54' - Първи жълт картон в мача - Сами Кедира от Германия. Халфът задържа Гризман в центъра на терена и така спаси опасна акция на съперника, който беше на скорост, след като пробяга доста голямо разстояние с топка в крака 

60' - Опасен пробив на опорния халф на Франция Блейс Матюиди по лявото крило завърши с центриране, избито в корнер. След изпълнението му последва нова атака на Франция, при която Рафаел Варан засече с глава, но Мануел Нойер отново бе на мястото си.

69' - Мирослав Клозе напуска игра и все още не може да се похвали с титлата футболист с най-много голове на световни първенства. На негово място се появава Андре Шюрле, а желанието на Йоаким Льов е ясно - скорост при контраатаки и евентуален втори гол за немците.  

73' - Втора смяна в отбора на Франция - Лоик Реми сменя Кабай. Красноречива смяна нападател за халф. Играчите на Дидие Дешан ще направят всичко възможно да отбележат изравнителен гол до края на мача.

76' Опасност пред немската врата. Отново Бензема има възможност, но Хумелс и този път бе безгрешен.

77' - Натиск на Франция: Матюиди стреля от няколко метра под ъгъл, Нойер изби.

82' - Голям шанс за Германия. Шюрле пропусна 100-процентова възможност, след като от няколко метра стреля в краката на Лорис.

84' - Селекционерът на Франция Дешан пуска в игра и последния си коз в предни позиции - Оливие Жиру, но неговото появяване на терена изглежда е твърде късно. 

88' - Французите хвърлят всичко в атака в последните минути от мача.

90' - Възможност за Бензема след удар с левия крак, но отново неуспешно и Франция може би изпусна последния си шанс.

Край на мача - Франция 0-1 Германия


Състави:

ФРАНЦИЯ: Юго Лорис, Матийо Дебюши, Мамаду Сако (Кошчелни), Рафаел Варан, Патрис Евра, Йоан Кабай (Реми), Блейс Матюиди, Пол Погба, Антоан Гризман, Матийо Валбуена (Жиру), Карим Бензема

ГЕРМАНИЯ: Мануел Нойер, Филип Лаам, Жером Боатенг, Матс Хумелс, Бенедикт Хьоведес, Сами Кедира, Тони Кроос (Крамер), Бастиан Швайнщайгер, Томас Мюлер, Месут Йозил (Гьотце), Мирослав Клозе (Шюрле)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!