Александра Жекова втора в старт за Световната купа

OFFNews 19 януари 2012 в 17:51 1842 0

Сани Жекова
Сани Жекова

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова остана втора в дисциплината сноубордкрос в старта от надпреварата за Световната купа, който се проведе днес в швейцарския зимен център Вейзона.

24-годишната софиянка (на голямата снимка вляво), за която това е 80-и старт за Световната купа, стигна до 10-ия подиум в кариерата си, като остана само на крачка от третия си спечелен старт за Световната купа. Сани бе изпреварена единствено от суперфаворитката за първото място, 26-годишната Линдзи Джакобелис. За амекиранката това е втори успех в дисциплината за сезона от две състезания.

След Жекова останаха други две състезателки, смятани за основни претендентки за първото място - канадката Доминик Малте, бронзова медалистка в дисциплината от олимпийските игри в Торино през 2006 г., и Нели Моен Локо от Франция. С 800-те спечелени днес точки Сани вече има 1200  и е на трето място във временното класиране за малката световна купа. Лидерка е Джакобелис с пълен актив от 2000 точки. Преди Жекова е и Малте, която има 1400 точки.

В събота българката ще участва в квалификация за втория старт във Вейзона. Финалите са в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл