Германия се измъчи, но ще играе на 1/4 финал (видео)

Ивайло Анев 01 юли 2014 в 01:50 6136 0

Германия с трудна победа над Алжир.

Отборът на Германия стана поредният четвъртфиналист на световното първенство. Тази нощ Бундестимът постигна трудна победа с 2:1 над Алжир на осминафинала и пръдължава напред.

Германците обаче се нуждаеха от продължения, за да стигнат до успеха. В 92-ата минута Андре Шюрле даде преднина на своя тим, а в 119-ата минута Месут Йозил добави втори гол. В допълнителното време пък Джабу направи поражението на африканците по-почетно.

Преди това двата тима не си вкараха в редовното време, като основна вина за това има и вратарят на Алжир Райс Мболи, който изигра поредния си страхотен мач на световното и направи няколко великолепни спасявания. Все пак стражът на ЦСКА капитулира в продължението и той и съотборниците му се сбогуваха с турнира. Германия пък продължава напред и ще срещне Франция на 1/4-финала.

Двубоят стартира с очакван териториален превес за германците, които обаче разиграваха твърде бавно, за да затруднят опонента си. Африканците търпеливо дебнеха за своите шансове и в 9-ата минута Ислам Слимани догони една изритана топка в предни позиции, а Мануел Нойер напусна наказателното си поле, за да го пресрещне. Нападателят на Алжир тръгна по крилото, за да си отвори коридор към празната врата, но вратарят блокира изстрела му с крак.

Две минути по-късно бързото преливане на алжирците от атака в защита отново хвана Германия в крачка. Ел Судани изчака умело отляво включването на Гулам в атака и изведе крайния бранител сам срещу Нойер на 6-7 метра от вратата. Играчът на Наполи потърси далечния ъгъл, а шутът му прелетя доста встрани от целта.

Последва дълъг период на затишие, в който двата отбора сякаш се приготвяха за продълженията, когато Германия вдигна оборотите в края. Срещу тях обаче имаше един невероятен М'Боли. Първо в 80-ата минута Томас Мюлер бе оставен абсолютно непокрит да стреля с глава от 8-9 метра, но стражът на Алжир спаси атрактивно, а след това и Белкалем блокира точната добавка на Шюрле. Две минути по-късно отново Мюлер се отмъкна зад отбраната, заблуди застигналите го защитници, ала шутът му към близкия долен излезе в аут.

Буквално в последната минута от редовното време Швайнщайгер също профука чисто положение. Лам завърши бърза контраатака с меко центриране отдясно към непокрития си около точката на дузпата съотборник. Оттам с глава халфът на Байерн стреля точно, но и твърде слабо, за да създаде трудности на М'Боли.

Продълженията започнаха по най-добрия начин за "бундестима". Още във втората минута на първото от тях Мюлер се спусна отляво по атаката, нахлу в наказателното поле и центрира остро по тревата към Андре Шюрле, който стреля триково с пета през гърба си в далечния ъгъл на М'Боли - 1:0. Малко по-късно Месут Йозил се откъсна сам срещу вратаря от центъра, но бе застигнат от Халиш в пеналта и капитанът с цената на контузия му отне.

Алжир можеше да върне попадението в 102-ата минута, когато Кедира действа крайно разсеяно при центриране от корнер и вместо да изчисти, върна кълбото в купа от играчи. Там Мостефа нанесе хубав шут, който прелетя на метър встрани от дясната греда зад Нойер.

След това германците потърсиха и втори гол, и той дойде в 119-ата минута, когато след няколко удара по посока вратата на Алжир и избивания от голлинията, все пак Йозил успя да промуши кълбото във вратата за 2:0. В допълнителното време пък Джебу вкара един гол за "пустините лисици", за да опита да върне интригата, но нямаше достатъчно време, за да се стигне до обрат.

ГЕРМАНИЯ – АЛЖИР 2:0

1:0 Андре Шюрле 92'

2:0 Месут Йозил 119'

Германия (4-3-3): Мануел Нойер – Шкодран Мустафи (70' - Сами Кедира), Джером Боатенг, Пер Мертезакер, Бенедикт Хьоведес – Бастиан Швайнщайгер (109' - Кристоф Крамер), Филип Лам /к/, Тони Кроос – Месут Йозил, Марио Гьотце (46' - Андре Шюрле), Томас Мюлер

Селекционер: Йоаким Льов

Алжир (5-4-1): Райс М'Боли – Аиса Манди, Меди Мостефа, Есаид Белкалем, Рафик Халиш /к/ (96' - Маджид Бугера), Фаузи Гулам – Софиан Фегули, Сафир Тайдер (78' - Ясин Брахими), Меди Ласен, Ел Судани (100' - Абделмумен Джабу) – Ислам Слимани

Селекционер: Вахид Халилходжич

Стадион: „Ещадио до Бейра Рио“ (Порто Алегре)

Главен съдия: Сандро Ричи (Бразилия)

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови