Франция е на 1/4 финал след трудна победа над Нигерия

Ивайло Анев 30 юни 2014 в 21:00 2058 0

Отборът на Франция се клсира за четвъртфиналите.

Още един от фаворитите на Мондиала - Франция, се класира за четвъртфиналите. В осминафинална среща шампионът от 1998 г. надви Нигерия с 2:0 с попадение на Пол Погба в 79-ата минута и автогол на Джоузеф Йобо в 90-ата минута. Така "петлите" очакват победителя от двойката Германия - Алжир.

Дидие Дешан отново заложи едновременно на Карим Бензема и Оливие Жиру, като нападателят на Реал Мадрид действа като крило. За "суперорлите" пък се завърна Виктор Моузес, който заради травма досега беше играл само в първата среща.

Още от началото се видя, че африканците няма да се лесен съперник заради бързоногите си футболисти в предни позиции.

Мачът започна двуостро, като и двата отбора се ориентираха към атаката. През първите 15 минути, обаче, въпреки активността на двата отбора, не се стигна до реални опасности.

В 18-ата минута Еменике изпрати топката във вратата на Франция, но гол за Нигерия не бе зачетен заради засада. Повторението показа, че нигериецът е сякаш на една линия с последния френски защитник.

До края на полувремето нигерийци и французи продължиха да атакуват настървено, но не успяха да стигнат до гол.

Второто полувреме започна с по-активна игра на африканците, които водеха най-често до изпълнения на корнери пред френската врата. В 54-ата минута Матуиди получи жълт картон, но заслужаваше и червен за грубо влизане. Онази напусна контузен в 58-ата минута за Нигерия, сменен от Габриел.

Въпреки по-активната игра на нигерийците, пред французина Бензема се откри най-добрия шанс за гол, но защитник на Нигерия изби от голлинията в 69-ата.

След серия от отлични изяви на нигерийския вратар Ениама, той накрая сгреши и след корнер не се намеси добре, а Пол Погба вкара с глава за 1:0 в полза на Франция в 79-ата минута.

В нито един момент Нигерия не успя да натисне, а в 92' стана ясен и крайният изход от мача. При корнер Бензема и Валублена разиграха край флагчето, а крилото успя да пробие и да пусне за Гризман. Нападателят не успя да засече, но Йобо насочи топката в собствената си врата.

Франция ще се изправи на четвъртфиналите в петък срещу по-добрия от другия осминафинал днес - Германия - Алжир.

Отборна статистика: Франция - Нигерия

16 Общо удари 8
9 Удари във вратата 6
12 Нарушения 14
54% Владение на топката (%) 46%
12 Корнери 9
6 Спасявания 7
3 Засади 2

ФРАНЦИЯ: Лорис, Евра, Кошчелни, Варан, Дебюши, Погба, Кабай, Матюиди, Валбуена, Жиру /61 Гризман/, Бензема.

НИГЕРИЯ: Ениама, Ошанива, Омеруо, Йобо, Амброуз, Оби Микел, Онази /58 Габриел/, Моузес, Еменике, Одемвинге, Муса

Франция - Нигерия 2:0

Пол Погба 79'
Джоузеф Йобо 90 1' (АГ)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша