Франция изхвърли Еквадор и е на 1/8-финал срещу Нигерия

Ивайло Анев 26 юни 2014 в 00:56 2256 0

Франция и Еквадор завършиха при резултат 0:0.

Отборът на Франция спечели Група "Е" на Световното първенство, след като завърши 0:0 с Еквадор в последния си мач от първата фаза на надпреварата.

"Петлите" не успяха да покажат играта от първите си два мача на Мондиала и така и не разпечатаха вратата на съперника. Слекционерът на тима Дидие Дешан даде шанс за изява на част от резервите на тима.

Головите положения в мача бяха твърде малко, но това не притесни момчетата на Дидие Дешан. Задачата им стана още по-лесна в 50-та минута, когато беше изгонен капитанът на Еквадор Антонио Валенсия и интригата приключи.

Двата тима направиха изключително скучно първо полувреме. Те имаха само по едно що-годе хубаво положение и тези опасности дойдоха едва в края на първите 45 минути.

В началото на втората част Еквадор остана с човек по-малко. Преди едно единоборство Антонио Валенсия стъпи неволно върху коляното на Люка Дин и съдията реши, че действията му заслужават червен картон.

Карим Бензема пък основно продължи да тормози еквадорската защита, като опита няколко удара в търсене на четвъртия си гол на Мондиала. Александър Домингес обаче го отказа със страхотни намеси и така резултатът се запази. В края и Лоик Реми имаше шанс, но стражът отново се намеси с вещина.

Така гол до края не падна и началният резултат се запази. Това позволи на французите да завършат първи в групата със 7 точки, докато еквадорците са първият южноамерикански тим, който отпада с актив от 4 точки.

Еквадор - Франция 0:0

ЕКВАДОР: Домингес, Гуагуа, Ерасо, Паредес, Нобоа, Монтеро, В. Айови, Е.Валенсия, Минда, Аройо, А.Валенсия

ФРАНЦИЯ: Лорис, Саня, Сако, Кошчелни, Дин, Матюиди, Погба, Шнайдерлен, Сисоко, Гризман, Бензема

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини