Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Завърналият се в ГЕРБ отцепник: Не съм бит, Бареков нещо не е разбрал

"Нито една партийна централа не разполага с толкова пари, че да купи Даниел Георгиев"

OFFNews Последна промяна на 21 май 2014 в 08:11 9184 34

Необичайни обяснения за отцепването си от ГЕРБ, бързото си "разкаяние" и връщането обратно в партията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов даде тази сутрин Даниел Георгиев в телефонно интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Той се отметнал от уговорката за интервю в студиото с SMS, показан тази сутрин от водещите, в който моли да се отложи "orechenata" среща.

"Не само тази сутрин, а досега членувам в политическа партия ГЕРБ. От месеци срещу моето име, така, тече медийна атака от различни политически сили за моето напускане, за моето, така, разграничаване от партията и така нататъка. Вече сме в предизборна кампания. Усетих, че тези внушения дори почнаха вече леко да навлизат в редиците на някои хора от ПП ГЕРБ. Няколко статии последни, така, ме провокираха да направя това действие с входиране в една и съща дата, с две заявления с тази гледна точка да не се гледа повече в моя джоб, че едва ли не стои някаква оставка, която всеки момент ще се даде - входира и изходира. С това показах, че показвам в политическа партия ГЕРБ", каза дословно Георгиев.

След това обяснение водещите Ани и Виктор реагираха едновременно с "Не разбирам".

Следващият опит за обяснение гласеше:

"Показах, че не ме е страх нито от единия ход, нито от другия, но аз държа на втория. Както искате го разбирайте. Вторият е по убеждение, той изключва първия. Подадох заявленията в един и същи ден."

Твърденията на Бареков, че Георгиев се е върнал в ГЕРБ под натиск и тормоз, включително физически депутатът коментира с "Категорично заявявам, че това е несериозно - нито съм бит, нито съм заплашван".

Той се похвали, че към него имали интерес повече от две партии:

"Колкото и да звучи странно даже не са две, а повече партиите, които проявяват интерес към мен. Не мога да си обясня, честно да ви кажа, ласкае ме това нещо, но не мисля, че заслужавам чак такова нещо".

Той обаче бе категоричен: "Нито една партийна централа не разполага с толкова пари, че да купи Даниел Георгиев по простата причина, че той не е за продан. Не е за продан Даниел Георгиев."

Публичното изявление на Бареков за отцепването на Георгиев от ГЕРБ и присъединяването му към "България без цензура" депутатът втори мандат от ГЕРБ обясни с думите:

"С г-н Бареков се познаваме, но не сме толкова близки. Не му казвам на малко име, нямам и време така да се обръщам. Г-н Бареков ми се обади след изявлението ми в парламента, за да се чуем евентуално, ако има как. Казах, че ще намина, ще го уважа и понеже два дена медиите се занимават с нашите особи да си стиснем ръцете, да си пожелаем успех и да бъде дипломатична и позитивна кампанията. В момента, в който влезнах в салона, там вече имаше подготовка. Не съм човек, който бягам. Там имаше хора, ръкопляскаха. Излезнах, поздравих го... Излезнах като народен представител. Здрависах се с него, пожелах му успех, излезнах навънка и дадох изявление в медиите.

Не мога да кажа дали г-н Бареков е бил заблуден или си е мислел, бих казал, че това е повече кампанийна ситуация, повече PR".

"В политическото пространство се случват много по-тежки неща, случват се такива неща, не е нещо фатално. По-фатално е когато една шепа затворници по бели чорапи излезнат от софийския затвор", каза Георгиев.

„Чувство за срам нямам”, заяви още депутатът от ГЕРБ, който се определи като почтен човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.05 2014 в 16:04

Нека пръв хвърли камък, който е безгрешен. От всички тук, които много знаят, има ли поне един да е бил притискан на живот и смърт с шантажи и компромати? Знаете ли как се удържа на такова нещо? В момента машината за мелене и купуване на хора работи на пълни обороти. Дойдоха мутренските времена от 90-те, но този път на най-високо равнище. Не плюйте човека, като нямате идея за какво иде реч. По-човешки, по-внимателно. Я си представете, че го шантажират я с детето му, я с жена му, я с някой близък роднина. По-кротко с камъните.

21.05 2014 в 15:30

Тоя е к...а,от три места му предлагат!?

21.05 2014 в 13:34

Ако наистина не си бит,много жалко!Аз бих ти.............

21.05 2014 в 13:31

Толкова е просто обяснението - платили са му от ББЦ за този цирк. Вестници, радио, телевизия - всички ще пишат и говорят за това, че още един депутат е напуснал ГЕРБ.
А после нека някой да върви да доказва, че няма сестра!
Не зная дали е възможо, но ако е, Борисов направо да го разкара този Андрешко! Какви боклуци, боже мили, откъде се навъдиха толкова, откъде изпълзяха?

21.05 2014 в 13:16

Borisov kum otcepnika: Kazi che ne sum te bil zashtoto inache pak shte te bia :-)

21.05 2014 в 12:31

Това момче е пълен дебил, друго обяснение нямам...

21.05 2014 в 12:16

Ми оня Коюмджиев ли беше от КБ да не е нещо по-различно?!?

Отврат!

21.05 2014 в 11:18

Гърбавите, сега разбрахте ли че не ви е виновен "Костинброд", а дебилните ви фюрери, като се почне от Миро Мършата та до този дебил, все хубавци от класа, а Цвък е направо трошач на тъпомера.

21.05 2014 в 11:09

Калпав ти е материала г-н Борисов.

21.05 2014 в 10:51

Стана известен човека, ако не друго. Явно му е трябвало малко медийно внимание, за почесване на егото...