Цирк: Отцепникът от ГЕРБ на крака при Бареков, но оставал с Борисов

OFFNews 20 май 2014 в 19:29 12717 59

Снимка България без цензура

Тази вечер Николай Бареков обяви в Бургас, че Даниел Георгиев става част от „България без цензура”.

Депутатът от ГЕРБ излезе на сцената в бургаската опера, ръкува се с Бареков и отново се върна в публиката.

Депутатът Даниел Георгиев окончателно избра „България без цензура“ пред ГЕРБ. Тази вечер бе развръзката на драмата с народния представител, който вчера обяви, че напуска парламентарната група на партията на Борисов, а днес сутринта изненадващо и при съмнителни обстоятелства реши да остане в ГЕРБ - съобщават от пресцентъра на „България без цензура“.

Но сагата не приключва дотук

В 19:38 ч. Георгиев заяви пред агенция "Фокус": "Аз категорично съм в политическа партия ГЕРБ. Тук съм на близо до Бургас и поради стеклите се обстоятелства в последните дни покрай мен, реших да мина през мероприятието на „България без цензура”. Малко се пресолиха нещата, като влязох в залата, за да уважа мероприятието – исках чисто дипломатически да си стиснем ръцете с Николай Бареков, както и да си пожелаем късмет".

Смачкан и принуден

В Бургас Бареков коментира, че депутатът е бил смачкан от Борисов и Цветанов и двамата са го принудили да остане в групата.

Днес станахме свидетели на срамен момент в българския парламентаризъм, сега идва развръзката на този фарс, обяви Бареков.

Аз допуснах грешка като обявих напускането му във Фейсбук и започна една срамна комедия с главни герои Цецка Цачева, Цветанов и Борисов. Те стигнаха дотам, че с физически и психически натиск го принудиха да се върне в парламентарната им група. С това те превърнаха в посмешище не мен и Дани, а себе си и българският парламентаризъм, заяви Бареков.

Лидерът на ББЦ твърди, че след пресконференцията на ГЕРБ днес сутринта в парламента, Георгиев му се обадил по телефона и казал: „С комедията спираме дотук. Искам да дойда в Бургас и да застана рамо до рамо с теб в кампанията на "България без цензура“.

По-рано днес обяснението на самия Даниел Георгиев на извънредния брифинг на ГЕРБ днес беше доста несвързано:

"Внесох молбата за напускане, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба. Имаше период, в който влизах в обяснителен режим.

По-провокиращото у мен беше това, че внушенията, които се създаваха с месеци, почнаха леко и нормално да будят съмнения в някои мои колеги в областта и структурите, в една малка част.

Затова бях провокиран. Внесох молбата вчера. И двете молби са с една и съща дата. Първата я внесох, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба и веднага внесох втората молба, която е по моите собствени убеждения, и която анулира първата, посочи Георгиев.

Направих го и мисля, че по този начин сложих край на спекулациите около моето име. Показах, че искам и оставам в ГЕРБ. Имаме дълга седмица, нека всички да бъдем градивни и позитивни, да покажем най-доброто от себе си. Хората да припознаят своя кандидат, който може би мисли добре за тяхното бъдеще, и да пожелаем успех на всички, добави той.

Смятам, че по този начин съм прекратил казуса с напускането. Това беше нестандартна, умишлена от моя страна реакция, за да мога да затвърдя доверието в хората около себе си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews