Бареков: Георгиев е бил бит и заплашван, за да не напуска ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 20 май 2014 в 12:03 11368 30

Даниел Георгиев е бил бит и заплашван. Това, което се случва е фарс.

Така лидерът на ББЦ Николай Бареков коментира факта, че Даниел Георгиев няма да напуска парламентарната група на ГЕРБ.

Информацията, Георгиев ще напусне ГЕРБ бе оповестена вчера в Сливен именно от лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

Обяснението на самия Даниел Георгиев на извънреден брифинг на ГЕРБ днес беше доста несвързано:

"Внесох молбата за напускане, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба. Имаше период, в който влизах в обяснителен режим.

По-провокиращото у мен беше това, че внушенията, които се създаваха с месеци, почнаха леко и нормално да будят съмнения в някои мои колеги в областта и структурите, в една малка част.

Затова бях провокиран. Внесох молбата вчера. И двете молби са с една и съща дата. Първата я внесох, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба и веднага внесох втората молба, която е по моите собствени убеждения, и която анулира първата, посочи Георгиев.

Направих го и мисля, че по този начин сложих край на спекулациите около моето име. Показах, че искам и оставам в ГЕРБ. Имаме дълга седмица, нека всички да бъдем градивни и позитивни, да покажем най-доброто от себе си. Хората да припознаят своя кандидат, който може би мисли добре за тяхното бъдеще, и да пожелаем успех на всички, добави той.

Смятам, че по този начин съм прекратил казуса с напускането. Това беше нестандартна, умишлена от моя страна реакция, за да мога да затвърдя доверието в хората около себе си".

Той уточни, че Бареков нищо не му е обещавал и с нищо не го е провокирал да предприема каквото и да е действие по напускане на партията.

„Благодаря за добрите думи на г-н Бареков, които чух в медийното пространство за мен. Аз съм убеден, че и той в неговата партия има доста качествени и доста проспериращи хора”, обърна се той към лидера на ББЦ.

"Не одобрявам неговата постъпка. Той уби всичко детско в един кандидат за евродепутат, един водач на листа, един нов политик.

Той отново се върна в първоначалния момент към ролята си на журналист. Явно, че това му приляга и за това си мечтае. Може би мечтаеше за „Костинброд - 2”. За съжаление, неговите мечти не се сбъднаха. Това уби всичко детско в него и това не е добре”, така зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев коментира действията на Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2014 в 21:55

Мале-е-е-е-е,тоя цървул бая мариз е отнесъл!Веднъж да напусне,втори път да остане......Е-е-е-е,така е,той к'во си мисли,че така просто ще папка!Няма безплатно папкане!Сега трябва да очаква реакцията на болшевишката мафия.Тя плаща,ама и не прощава...........

20.05 2014 в 20:50

Е, това е! В ГЕРБ явно им омръзна да ги напускат и взеха да си изпускат нервите.

20.05 2014 в 20:46

Убиха се да бягат от Бойко. Много страшен явно.

20.05 2014 в 20:26

Страшна простотия е това с тоя депутат....

20.05 2014 в 20:26

не е добре ако е истина

20.05 2014 в 17:56

Първо са го били за да напусне, после са го били за да не напуска! Абе голяма работа! Ама и Бойко е за критика, много боклуци е вкарал в парламента.

20.05 2014 в 17:29

всъщност май му скроиха шапка на Бареков
подадоха му бастун и той го налапа

20.05 2014 в 16:17

Не знам дали са го били или са го заплашвали, в ГЕРБ все пак са едни от най-добрите рекетьори и изнудвачи от последните години. Факт е обаче, че човека говори все едно съвсем наскоро е преживял нокаут.
"Това беше нестандартна, умишлена от моя страна реакция, за да мога да затвърдя доверието в хората около себе си". Е, със сигурност вече хората и от едната и от другата страна му имат повече доверие. Според мен въпросния дИпутат няма скоро да разбере къде се намира. С две думи - цирка е пълен отново. Оправданията за постъпката му много приличат на нещо сътворено от Банкянския мозъчен тръст.

20.05 2014 в 16:09

Другари, да гласуваме за Гюбреков, той е по-истински от Станишко и обещава повече!

20.05 2014 в 16:09

Другари, да гласуваме за Гюбреков, той е по-истински от Станишко и обещава повече!