ВМРО: Кристалина Георгиева постъпи достойно, време е да издигнем Бокова

OFFNews 09 февруари 2016 в 12:09 4696 15

След достойната позиция на Кристалина Георгиева, че ще се фокусира върху отговорностите си в Европейската комисия, вече е време българското правителство официално да оповести кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Това се казва в позиция на ВМРО, след като вчера Георгиева е уверила премиера Бойко Борисов, ще отдаде цялото внимание на работата си като еврокомисар. 

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов Бокова е кандидатура, която би могла да получи консенсусна подкрепа в глобален мащаб. Той смята, че именно затова и шансът не бива да бъде пропускан.

"Това е уникална възможност, която страната ни идва ли ще получи в следващите 100 години.В последните месеци бе наложено изкуствено противопоставяне на две достойни български фигури – каквито са Ирина Бокова и Кристалина Георгиева. През цялото време беше очевидно, че Ирина Бокова е по-подходящата кандидатура за този пост – която може да обедини мненията и на Запада, и на останалите световни фактори.", твърди Каракачанов.

Според ВМРО с работата си в ЮНЕСКО Ирина Бокова е доказала способностите на България да бъде на висотата на световните процеси. По думите им допълнително забавяне на нейната официална кандидатура само би подкопало нейните шансове.

От партията на Каракачанов още през юли обявиха подкрепата си за Бокова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!