„Велик е Путин и перхидроленият пудел е негов пророк"

Симона Костадинова 27 май 2015 в 11:38 9061 41

Темата за случващото се в благоевградското село Гърмен предизвика напрежение и в Народното събрание. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отправи редица критики към управляващите в пламенна реч. Депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов не му остана длъжен и го нарече "перхидроленият пудел" на Путин.

„Когато аз съм писал по темата за циганския въпрос, много от депутатите, които сега се намират в тази зала, хабер са нямали от този въпрос. Казвам го на майчин език. Защо ме изкушавате, лицемери? Защо говорите за проблеми, които са създадени от вас?", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в емоционално изказване от парламентарната тринбуна по повод случващото се в Гърмен.

"Сега се изреждате да говорите един след друг, кой както умее. Сега повтаряте неща, които от 10 години ги говоря от политическата трибуна и още 10-15 преди това от журналистическата. Сега виждам медии, които са чуждестранни по собственост и които откакто съществува този проблем, си затваряха очите за него - сега говорят, че имало етническо напрежение. Добро утро", заяви Сидеров.

Той попита народните представители защо продължавали да отричат, че в България от години се водела гражданска война.

Драги мои, сладки, медени и политически неопитни, знаете ли как гласуват същите тези роми в тези общини? Чувам, че Симеонов иска да праща ромите в лагери, никой не реагира, защото са коалиционни партньори. Защо никой не води дела срещу това? Представям си тази картина - коалиционният кабинет, начело с ГЕРБ, изпраща ромите в лагери, а вътрешният министър госпожа Бъчварова с камшика в ръка, развълнува се още повече Сидеров.

Сидеров дори заяви, че въпросът с етническото напрежение "може да се реши държавнически, а не нацистки".

Според него обаче за да станело това, първо трябвало да има държава, която можело да се създаде единствено, ако се скъса с "евроатлантическия колониализъм".

Лидера на "Атака" каза още, че всъщност "циганите обичат ГЕРБ повече от ДПС". Той направил този извод като поглеждал резултатите от последните парламентарни избори. По думите му в Гърмен вотът бил в пъти повече за ГЕРБ спрямо ДПС.

Сидеров попита риторично с "каква харизма ги очарова Цветанов, който ръководи проекта за ромско включване", че да гласуват за ГЕРБ.

Той каза още, че не вярва на ултиматума на Патриотичния фронт: "Не вярвам на напомнапите им мускули, те са пълни със стероиди. На дела се извивате като настъпан червей". Сподеров подчерта, че за управляващите ПФ били "допустимите патриоти".

Лидерът на "Атака" заяви, че никой не искал да събори незаконните постройки в Гърмен, защото "а сте съборили няколко постройки, а е дошъл чичо Сорос и ви се е скарал на всички вас", който едва ли не управлявал вскчки партии без "Атака".

След речта на Сидреров депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов взе думата уж по начина на водене, но обяви, че има да каже само едно изречение - „Велик е Путин и перхидроленият пудел е негов пророк".

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се ядоса и отстрани Касабов от днешното пленарно заседание, а той от своя страна пусна жалба в деловодството на парламента, в която определя решението на Цачева като "неправомерно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!