Сидеров и компания пиели уиски преди скандала в самолета за Варна

Владислава Tричкова 11 май 2015 в 10:40 11797 16

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и придружаващите го членове на партията и депутати вероятно са пийнали преди да се стигне до скандална с френското културно аташе Стефани Дюмортие по време на полета София-Варна. След злополучния полет в началото на януари 2014 година Сидеров налетя на полицай, който бил пратен, за да успокои обстановката сред пътниците. 

Лидерът на "Атака" отговаря пред съда по обвинение за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство. 

На съдебното заседание, което се проведе днес, трябваше да се явят 10 свидетели. От тях дойдоха само двама - стюардесата Лили Котева и Юри Стоименов, пътник на полета София-Варна.

Пред съда днес Котева обясни, че е отговаряла за задната част на самолета, а Сидеров е седял на първите редове. Тя не успя да даде детайлни обяснения за случилото се. По думите ѝ полетът от София до Варна продължил не повече от 40 минути. Всичко е започнало нормално. Това, което ѝ е направило впечатление обаче, е, че когато стюардите са минали да раздадат напитки, лидерът на "Атака" и компанията му поискали Кока-кола, като взели по една чаша за безалкохолното и поискали по още една празна. На този полет не се е сервирал алкохол, категорична е Котева. Употребата на такъв обаче не е забранена и всеки пътник може да си закупи от зоната с магазини след рентгена, обяснява стюардесата. Тя каза и че е сигурна, че в краката на някой от компанията на Волен е видяла шише с алкохол. По спомен става дума за уиски. Тя обаче не е видяла дали някой е пил от него. 

По думите ѝ Сидеров е имал проблем с друга пътничка, седяща зад него. Двамата са се спречкали, тъй като според политика жената е била "терористка", защото говорила три езика. Той ѝ поискал документ за самоличност, тя първоначално отказвала да му го представи. След това обаче му дала паспорта си. През цялото време пътничката и Волен разговаряли на английски език. Той отказал да ѝ върне документа и се наложила намеса от страна на стюардесите, които, за да намалят напрежението, преместили жената в бизнес класата. 

По време на днешното съдебно заседание бе разпитан и другият свидетел, присъстващ в залата  - Стоименов. Той каза, че по време на полета "не е имало нищо притеснително". Сидеров е жестикулирал и е говорил на по-висок тон, но след намесата на стюардесите и преместването на жената по-напред в самолета, положението се е успокоило. И все пак свидетелят набляга на факта, че разговорът между депутата и пътничката е бил на английски език, така че той не може да предаде какво точно са си казали. 

Следващото съдебно заседание ще се проведе на 11 юни от 10:30 часа. Днес съдията по делото наложи глоби на част от неявилите се и пожела други да бъдат доведени принудително следващия път.

Припомняме, че че в началото на 2014 г. срещу лидера на "Атака" бе повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Боят на летището беше предшестван от скандал в самолета между Волен Сидеров и други пътници. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!