Тримата отцепници саботираха жалбата на ''Възраждане'' и ИТН до КС срещу бюджета

Независимите депутати Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов оттеглят подписите си под жалбата

Ружа Райчева 13 март 2024 в 12:43 3041 3

Иво Русчев, Николай Дренчев и Александър Арангелов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Иво Русчев, Николай Дренчев и Александър Арангелов

Тримата независими депутати, отцепили се от парламентарната група на "Възраждане" - Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов, оттеглиха подписите си от сигнала до Конституцинния съд за оспорване на част от закона за държавния бюджет за 2024 г. 

Те съобщиха това на извънреден брифинг в Народното събрание. Според тримата депутати така ще се даде възможност на общините да усвояват от капиталовите разходи от бюджета още от летните месеци. 

Според "Възраждане" и "Има такъв народ" атакуваните от тях разпоредби създават реални предпоставки за практики, при които изпълнителната власт ще може по своя преценка да иззема законодателната воля на парламента и да променя бюджетни взаимоотношения.

След оттеглянето на подписите на тримата независими депутати жалбата става недействителна, тъй като подписите падат под 45 броя. В момента в жалбата има 45 подписа при необходимите 48. С оттеглянето на тези подписи Конституционният съд няма да разгледа жалбата.

"Гарантирам ви, че нито един кмет на община не е дал на мен или моите колеги нито лев. Обидно е с хора, с които дълго сме вървели заедно към една идея, да се замеряме с обвинения за пари. Нашето действие е държавнотворно и е в противовес на деструктивните действия на "Възраждане", заяви бившият секретар на партията на Костадин Костадинов Николай Дренчев. 

Снимка: Фейсбук/Николай Дренчев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

13.03 2024 в 14:46

Също така признават, че докато са били в Израждане и са гласували с тях и са се подписвали под рашистките им безумици са участвали в деструктивни действия.

723

2

user4eto

13.03 2024 в 14:13

"Нашето действие е държавнотворно и е в противовес на деструктивните действия на "Възраждане", "

Това ми хареса.
Копейката сигурно сам ще напълни Чирен с ********* газ.

400

1

демотиватор

13.03 2024 в 13:03

Ще да са гласували по съвест... (ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!