Цачева: Изборът за омбудсман не се харесва на ГЕРБ, но той е факт

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 09:16 2002 4

Снимка БГНЕС

Цецка Цачева

"Този избор за омбудсман откровено не се харесва на ГЕРБ, но той е факт". Това заяви Цецка Цачева в ефира на bTV по повод назначаването на Мая Манолова като национален омбудсман.

По думите на Цачева всеки има право на втори шанс, дори и Мая Манолова: „Надявам се, че ангажиментите, които тя пое вчера в пленарна зала, ще ги изпълни, въпреки че лично моето мнение е, че тя има по-скоро обвинителен уклон да обвинява някого за нещата, които не се случват – основно ГЕРБ, президента или когото се сетите”, заяви Цачева.

Тя посочи, че и е пожелала успех след този резултат и пожела да видим една нова Мая Манолова.

„Категорично групата на ГЕРБ е много единна в отношението си и най-вече обидата, която остана стаена в ГЕРБ от това, че защитникът на гражданите нямаше доблестта да каже едно просто човешко „Извинете за това, което ви причиних”. Няма как действията й да бъдат забравени категорично”, добави още тя.

„Безспорно беше горещ сезон за 43-тото Народно събрание с много тежка законодателна програма”, каза Цачева.

„Удовлетворението е фактът, че има приети закони, които са изключително сложни, но успяхме да ги приемем, въпреки пъстротата на това Народно събрание и въпреки различията, които имаме. Наясно сме, че няма закон или акт на НС, който да се приеме от всички граждани или от всички политически сили, така че удовлетворителното за мен е, че мнозинството остава стабилно и приключваме тази сесия по възможния начин с тази пъстрота на НС”, уточни тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2015 в 10:25

Кво се възмущавате? И Мая, и Цецка са партийки от една партия, всички знаете коя.

Вкл. герберастите, които гласуват за Цецка.

31.07 2015 в 10:14

ДАЙТЕ ВТОРИ ШАНС НА ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС!

31.07 2015 в 09:52

Хаха, уви, ясно е. Тъй като колкото и да са разнородни от РБ, малкият брой депутати в пленарната зала на гласуването предопределя, че те няма как да не са гласували за Пенчев - как би събрал той иначе 89 гласа при толкова малък кворум? Уви, от ГЕРБ настояваха за тайно гласуване, сега и Цачева казва - "...изборът е направен вече" , за жалост връзките на Пръванов - Борисов, и кръга към който те принадлежат лъсва за пореден път. Манолова е "дребна риба", и Борисов е дал на "ония" да се радват на малката победа, с цел бъдещ пазарлък. Пазарлък, на това ми напомня ситуацията и резултатите й.

31.07 2015 в 09:44

Всеки имал право на втори шанс? Ми сложете тогава Пеевски за шеф на ДАНС, тая е много зле. Не всеки има право на втори шанс!