Стотици на протест пред НС, не искат Манолова за омбудсман (снимки)

OFFNews 30 юли 2015 в 19:05 12176 36

Снимка Сергей Антонов

Над 500 души се включиха в протеста пред Народното събрание срещу избора на Мая Манолова за омбудсман.

Мотото на протеста бе: "Не искам Мая Манолова за омбудсман на статуквото и историческия компромис", като инициатори са участници от протестите срещу избора на Делян Пеевски и членове на Протестна мрежа.


Хронология на протеста:

- 20:55 часа: Около стотина души остават пред парламента. Протестът е към края си.

- 20: 30 часа: Дъждът спря и протестът пак е пред НС. Около 200 души остават на демонстрацията срещу Манолова.

- 20:10 часа: Силният дъжд накара демонстрантите да застанат под навесите в района на паметника на Цар Освободител. Демонстрантите са около 200, а пред парламента остават около 50 души.

- 19: 55 часа: Под дъжда демонстрантите продължават да скандират "Оставка!"

- 19:23 часа: Демонстрантите са над 500 души. Скандират "Избори веднага!"

- 19:13 часа: Демонстрантите вече са около 200 души. Полицейски кордон обгради централния вход на парламента.

- 19:05 часа: Пред Народното събрание са се събрали около 60 души, които скандират "Оставка!" и "Мафия!". Протестът е охраняван от около 30 полицаи.



"За пореден път се осъществи подмяната на волята на милиони избиратели, очакващи промяна на статуквото. Депутати от управляващото мнозинство, ВИЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ПРЕДАДОХТЕ. Помним презрителното ѝ отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители. Помним наглата й усмивка, когато казваше: “Аз предложих Пеевски”, както и безрезервната ѝ подкрепа за Орешарски и неговото анти-европейско правителство", заявяват организаторите в групата във Фейсбук.

"С този свой избор, този Парламент извърши още едно посегателство срещу смисъла на своето съществуване! Вместо работа в полза на обществото отново демонстрира политически пазарлъци, скрити коалиции и търговия с влияние. Срам ни е от вас! България има нужда от истински реформи в интерес на обикновените хора. Ако не можете да ги реализирате, за пореден път единственият полезен ход за този Парламент, ще е ОСТАВКА", се казва още в призива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!