Иво Инджев: Реалистично е да говорим за коалиция между ГЕРБ и БСП

Offnews Последна промяна на 07 октомври 2014 в 09:21 8358 51

Иво Инджев

Снимка Нова телевизия

Абсолютно реалистично е да си говорим за коалиция между БСП и ГЕРБ, това е и желанието на нашите западни партньори, Бойко Борисов многократно е съветван да го направи. Така журналистът Иво Инджев коментира пред Нова телевизия политическата обстановка след изборите. 

„Голямата коалиция между БСП и ГЕРБ, ако такава се случи, ще бъде представяна като голям успех за българската политика”, смята той. Според Инджев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не може да направи правителство „с няколко малки партии, които той дълбоко презира и от които в някаква степен се страхува”.

„В интерес на Борисов е да направи голяма коалиция, но дали няма избирателите да се почувстват измамени, че са гласували за едно, а получават друго”, заяви Инджев. „За разлика от другите партии, в ГЕРБ няма задкулисие, там има предкулисие. Бойко Борисов застава пред кулисите и говори в лично качество, кулисите са около него”, коментира още той.

„Подкрепянето на ГЕРБ от страна на БСП би означавало, че БСП се обезличава тотално”, смята обаче политическият пиар Нидал Алгафари.

„БСП имат една единствена работа: да оставят ГЕРБ да направят правителството с когото могат и с когото се споразумеят. БСП трябва да погледне в себе си, за да бъде опозиция. В България трябва да има силно ляво, а силното ляво ще го има, ако има БСП”, смята Алгафари.

„Аз имам усещането, че целият цирк в момента от страна на Бойко Борисов е да унижи още повече БСП, да не се състави правителство, да си остане Близнашки като министър-председател,всички лъжат в момента, никой няма да иска да извади горещите кестени от огъня”, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.03 2015 в 11:33

@Станчева

14-15 милиона посещения генерирани от 20-ина хиляди лумпенизирани запалянковци. Моля ви да правите разлика между 'импресия, посещение' и 'уникално посещение'. Наричате прозорлив, човек който прогнозира несъстояла се коалиция между ГЕРБ и БСП. Наричате умен, човек който обвинява Вени Марковски в руска зависимост заради умението на Вени да борави по-добре с факти. Наричате смел, човек който се барикадира в собствената си редакция. Наричате умен и професионален коментара, че БТВ работело в подчинение на руското посолстве. Това разбира се е ваше право. Мое право е да се съмнявам в това. Радвам се , че поне не сте споменали етичен, защото след постъпката му спрямо бившите си колеги от БТВ това е последната дума, която би могла да бъде свързана с г-на.

08.10 2014 в 15:45

За нарцисизма на Инджев трудно се намират думи. Няколко пъти съм писал - винаги един и същи резултат - ТРИЕНЕ! А тези, които са допуснати са за психоанализа:"Браво, г-н Инджев", "....безпощадно точен, както винаги...", "право в десетката, г-н Инджев" Макар, че ми харесва позицията му за МОЧА и за Петата руска колона в БГ.

07.10 2014 в 18:16

Кънчо, що спориш със Станчева? Как да се "пуснеш" на И.И.? В блога си Инджев не търпи не търпи ничие мнение различаващо се от неговото. При най-невинната шега или забележка ставаш персона нон грата. Има право, блогът си е негов. Но показва болезнен комплекс за малоценност и вина.

07.10 2014 в 16:44

Друкарко Лиза-Кура, приват и вам!
Вие сте 1134 ник подред в списъка на желаещите да потролят моя милост на ниво hi-end. Заповядайте както се казва, не се притеснявайте.
Да го подкараме отзаде, лекичко и с Ваше позволение разбира се.
1. Курвалъка никога не ме е интересувал. Все пак трябваше да отговоря по някакъв начин на мадам Станчев и призива и "да се пусна на въпросният агент Ивайло Минджев.
Между другото, вие как бихте реагирали ако някой се обърне към вас с предложението "ей-й-ййй чш-ш-шшшшш искаш ли да ми се пуснеш?" Какво бихте си помислили? Разбира се отговорът може да споделите лично, а не във форума. :)
2. Данните за въпросния господин имам от общодостъпни източници. Ако си направите труда да "превъртите" коментариите под тази тема ще се уверите, че съм посочил достатъчно за 4-те факта които съм цитирал по отношение на иво.М. Нямам желание да ги потретвам.
3. В знак на добра воля и кавалерство бих Ви обещал, че ако въпросният "журналист" на свободна практика напише още една книга "Президент на БоКо" ще отида лично да му искам афтограф.

07.10 2014 в 15:50

Другарю Кънчу, вие от позицията на какъв имате толкова "достоверна" информация за доносникът Иво?
Също така искам да ви попитам, по каква причина се вълнувате толкова живо от курвалъка и проституцията в Булгерия?

07.10 2014 в 15:39

№ 45-думичката стабилност в предизборния плакат на "герб" е само за пред Европа,да му ръкопляскат на "фюрера"...Европейците са много далеч от истините на нашата действителност.Родените от ДС гербери и неформалния и формален лидер бОйко бОрисов ,никога няма да направят необходимите тежки реформи за да донесат стабилност за България...Само правителството на ОДС/1997-2001/донесе стабилност за България.Но Костов вече не е в политиката,той със смелите и тежки реформи,които направи си спечели омразата на хората-незаслужено разбира се.После четири правителства на мутантите на БКП съсипваха всичко постигнато...Борисов не е способен на такава саможертва!...

07.10 2014 в 15:30

Гацо каза!
О о о о о СтанЧУвъ, рекох ти да се покриеш и да хващаш метлата и парцала, ти пак се ДЪНИШ! До посиране се Дъниш!
Празна ти е кратунЯ СтанЧУвъ, празна, нищо не мое се пръкня от празна кратуНя СтанЧУВъ, да знайш!!!! Айде, марш при метлата и парцала, почвай да чистиш и метеш, айде .....!
Гацо каза!

07.10 2014 в 15:11

България, и като народ, и като държавност, се стопява буквално пред очите ни. Политическите субекти повече от всякога са призвани да забравят за себе си, за своите разделителни линии и да градят мостове към единствения в момента остров на стабилност - ГЕРБ. Управителят на този остров от своя страна е призван да влезе в ролята на балансиращ играч, но за да се даде хоризонт за оцеляване на цялата колония той е задължен да се справи с два негови порока – ВОЖДИСТКАТА СУЕТНОСТ, КЛОНЯЩА КЪМ МАНИАКАЛНОСТ и ЗАДКУЛИСНИЯ КОНФОРМИЗЪМ. ДПС и нейният клонинг ББЦ са само най-стърчащия връх на ДС мафиотското задкулисие, което вече 25 години ескалиращо федализира, корумпира и разрушава българската държавност. Това е смъртоносния тумор в хилавата, болна и застаряваща снага на България ! Анатема на всеки, който го улеснява и му помага !

07.10 2014 в 15:05

той е казал много неща ,но ти ИЗБИРАТЕЛНО И ТЕНДЕНЦИОЗНО ЗЛОВРЕДНО И КЛЕВЕТНИЧЕСКИ ПИШЕШ САМО ТОВА ,КОЕТО ТЕ УСТРОЙВА ОТ НЕГОВИТЕ ОТГОВОРИ.
ПОДЪЛ СИ!
ЗАТОВА ТЕ ПРАТИХ ОТ ПЪРВА РЪКА ДА ПОЛУЧИШ ИНФО -НЕ ДА МИ ПОСТВАШ ТУК МАНИПУЛАТИВНИ ПОЛУИСТИНИ И ЛЪЖИ В НЕГОВА ВРЕДА.
С ТЕБ ПРИКЛЮЧИХ!

07.10 2014 в 15:01

Станчева, тоя мършляк не се "пуска", той докладва. Излишно е да се коментира с настоящ доносник кой бил бившо ченге. Там е като при останалите помияри комунисти без значение на конкретната партийна принадлежност - комунизъм, ама за вас. За нас Варадеро, Париж, пури, пици и т.н.