Овчаров: БСП изгуби заради "бедствието Станишев"

ОFFNews Последна промяна на 07 октомври 2014 в 18:03 6953 16

Румен Овчаров.
Румен Овчаров.

БСП бе доведена до катастрофалното си положение от "бедствието Станишев", заяви Румен Овчаров пред bTV.

Той каза, че Столетницата е единствената партия в страната, която освен партийни интереси за власт, има кауза и идеал, но се е провалила на изборите на 5 октомври, защото новото ръководство не се е разграничило достатъчно ясно и бързо от политиката на Станишев.

"Станишев затова имаше подкрепата на партията. И на целия български народ, по-голямата част от него – Бойко Борисов да бъде свален от власт. Въпросът е как после беше реализирана тази теза или как по-скоро не беше реализирана тази теза и как БСП за първи път беше поставена на колене пред една икономическа групировка", коментира социалистът.

Миков трябваше да направи промените в БСП преди изборите, той има желанието за това и има още един опит, за да ги осъществи, каза Овчаров.

Социалистът не вижда драма в ситуацията около създаването на парламент. Той смята, че коалиция между ГЕРБ, РБ и ДПС би могла да бъде съставена спокойно, но Борисов няма полза от такава коалиция. Затова най-логичният вариант за съставяне на кабинет ще е между ГЕРБ, РБ и ПФ, но не се знае докога и как ще издържи подобен парламент, изтъкна Овчаров.

Овчаров обвини Борисов в задкулисни отношения с Пеевски и ДПС, които по думите му са обществена тайна.

Според него ГЕРБ е искала да получи 110 депутати, с които да състави правителство, подкрепено с неофициални договорки с останалите 5-6 партии, които минаха 4-процентната граница на изборите. Сега обаче Борисов ще трябва да прави официални коалиции и договорки, което не му харесва, коментира Румен Овчаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2014 в 17:48

Др. Р.Овч току-се поправи и заяви: България бе доведена до катастрофалното си положение от "бедствието БСП/БКП". Изглежда е започнал да поумнява...

08.10 2014 в 14:19

БСП загуби за,ади една ку---ва - назоваваща дсе -МСтанишева Чавка му изпи акъ.а на Се,гей

08.10 2014 в 11:48

Крайно време е на хора като Р.Овч. да се потърси съдебна отговорност и да влязат за много дълго в затвора.Иначе никога няма да се оправим,каквото и правителство да изберем.Всеки от нас вижда около себе си крадците,които забогатяха от държавни постове неимоверно много ,за сметка на нашето обедняване.Но си траем.

08.10 2014 в 11:34

Р.Овч.--без коментар!

08.10 2014 в 10:04

Жалки текезесарски оправдания от устата на един от най-мощно спечелилите от криминалния преход.
Комунистите си направиха вътрешен преврат, защото не можаха да се разберат как да поделят баницата и в резултат загубиха 50 процента от избирателите си в абсолютна стойност!
Пожелаваме им все така да се дънят и най-после да ни спасят окончателно от присъствието си.
Но те наглеят и власт с ГЕРБ им се присънва...
Надявам се няма начин да се реализира подобен сценарий, подходящ повече за театър на абсурда, нежели за сериозна политика.

08.10 2014 в 00:26

Както е казал Ванчо Михайлов - „На нашата земя има хляб и гроб за всички!”

07.10 2014 в 23:20

Не Станишев,бе другарю,бедствието "Москва",ще повлече всички екстременти на човечеството към депата за складиране на боклук.Ако не стане с избори,ще стане с камъни-рано или късно...

07.10 2014 в 22:52

ОТ БЕДСТВИЕТО ГЕОРГИ ДИМИТРОВ/ГЕНЕРАЛА ОТ НКВД , ПРЕЗ Т.ЖИВКОВ , ТА ДО ЖАН ВИДЕНОВ И СТАНИШЕВ СТЕ ВСЕ В БЕДСТВИЕ !!!! ПРОБЛЕМА Е , ЧЕ ВАШЕТО БЕДСТВИЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ Е БЕДСТВИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!!

07.10 2014 в 22:10

Прости ми Господи, позволих си да пожелая нещо на някого! Просто ти се моля да има справедливост, спрямо този мръсник.

07.10 2014 в 21:41

Един от най-големите престъпници в държавата, довели бедствие на тази същата България, коментира кое било бедствие! Наглост? Не! Цинизъм? Не! Долен мръсен боклук е най-малкото, което може да се каже. Надявам се живота да ти причини всичко това, което ти боклук мръсен и твоята рода причинихте на хората. За да разбереш. За да почувстваш. За да боли.....