Овчаров: БСП изгуби заради "бедствието Станишев"

ОFFNews 07 октомври 2014 в 18:03 7502 16

Румен Овчаров.
Румен Овчаров.

БСП бе доведена до катастрофалното си положение от "бедствието Станишев", заяви Румен Овчаров пред bTV.

Той каза, че Столетницата е единствената партия в страната, която освен партийни интереси за власт, има кауза и идеал, но се е провалила на изборите на 5 октомври, защото новото ръководство не се е разграничило достатъчно ясно и бързо от политиката на Станишев.

"Станишев затова имаше подкрепата на партията. И на целия български народ, по-голямата част от него – Бойко Борисов да бъде свален от власт. Въпросът е как после беше реализирана тази теза или как по-скоро не беше реализирана тази теза и как БСП за първи път беше поставена на колене пред една икономическа групировка", коментира социалистът.

Миков трябваше да направи промените в БСП преди изборите, той има желанието за това и има още един опит, за да ги осъществи, каза Овчаров.

Социалистът не вижда драма в ситуацията около създаването на парламент. Той смята, че коалиция между ГЕРБ, РБ и ДПС би могла да бъде съставена спокойно, но Борисов няма полза от такава коалиция. Затова най-логичният вариант за съставяне на кабинет ще е между ГЕРБ, РБ и ПФ, но не се знае докога и как ще издържи подобен парламент, изтъкна Овчаров.

Овчаров обвини Борисов в задкулисни отношения с Пеевски и ДПС, които по думите му са обществена тайна.

Според него ГЕРБ е искала да получи 110 депутати, с които да състави правителство, подкрепено с неофициални договорки с останалите 5-6 партии, които минаха 4-процентната граница на изборите. Сега обаче Борисов ще трябва да прави официални коалиции и договорки, което не му харесва, коментира Румен Овчаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!