Стойнев: От БСП трябва да се отзовем, ако получим покана за коалиционни преговори

OFFNews Последна промяна на 07 октомври 2014 в 13:37 2902 8

"Всичко е в ръцете на първата политическа сила сега. Ако получи покана за коалиционни преговори, БСП трябва да се отзове за разговори и да се обсъдят националните приоритети".

Това заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев на пресконференция в Стара Загора.

Стойнев обаче подчерта, че разговорите не трябвало да стават не тайно, а прозрачно. Той поясни, че решенията за тези преговори трябва да се вземат от колективните органи на партията, а не само от лидера и Изпълнителното бюро.

Според Стойнев няма промяна в целите, които социалистите са поставили в предизборната си програма и той ще е против, ако решенията за промяната им се вземат еднозначно и от определени хора.

Той изрази и опасенията си, че заявката на Бойко Борисов, че ще прави правителство на малцинството крие опасност от задкулисие.

„Заявленията на ГЕРБ, че ще правят правителство на малцинството е притеснително и подсказва задкулисие. Не трябва да бъде повтаряна грешката да не се знае кой какви ангажименти е поел, каква отговорност носи и за какво, която започна още с управлението на ГЕРБ”, обясни Стойнев.

Като причини за слабото представяне на БСП на изборите той изтъкна политическата криза, предизвикана след евроизборите и поредица неправилни решения на политическите сили, включително и на БСП. Той изтъкна и разпиляването на левия и патриотичния вот в други малки формации.

„Не бих спрял обаче до тук и смятам, че на резултатите ни както в Стара Загора, така и в национален план влияят и състоянието на партийните структури, и кампанийността в работата им”, категоричен бе Стойнев. Като причина за загубата той изтъкна и разпиляването на левия и патриотичния вот в други малки формации.

На въпрос кой ще поеме отговорността за изборите резултати, Стойнев бе категоричен:

„Отговорността се носи от ръководството на партията. Но запомнете - ние не сме канибалска партия, не сме едноличен собственик, който може да сменя управителя си както иска. Категоричен съм, че Михаил Миков пое партията в много тежък момент, който изискваше сила и отговорност. От тук нататък ни трябват реформи във вътрешнопратиен план – в партията са необходими промени”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2014 в 15:07

Не съм съвсем съгласен, г-н Кинджо. Първо, ако не очакваме от БСП наглост, то какво друго? И второ, Стойнето не е точно БСП, то открай време си играе свои игри.

07.10 2014 в 14:55

Не е ли малко нагло точно от БСП да говорят за задкулисие и непрозрачност, до ден днешен не са ясни параметрите на коалиционното споразумение с което управляваха повече от години

07.10 2014 в 14:48

... ем, прав си, запад-юг... пропущам (старост - нерадост!)

... хахахахахахахаха

07.10 2014 в 14:08

Опс-с-ссссс Сандо, не се пререждай, ти не влизаш в обръщението ми.
:)


И за протокола, забравил си Стефкото- Охиленото лице на мафията, най-малце 2млрд. лично! Бъки Шашката - поне едни 50млн. Министър 10Процента, лека му пръст.

07.10 2014 в 14:05

Как сте гейберасти? Виете ли яко?
Вийте, вийте.

ха-ха-хахххх.

07.10 2014 в 14:00

... национални приоритети:

1. бесепе да върнат незабавно не по-малко от 150 млрд. евро

2. доган да върне не по-малко от 50 млрд.

3. герб да върне не по-малко от 50 млрд.

4. волен, костов, първанката и орешарката по 100 млн.

5 Оп! царот! НДСВ да върне не по-малко от 50 млрд.

(оставили сме им повече от достатъчно)

... и може да продължиме със списъка за бай Ставри...
(гейчо №1, дебелянчо №2, ссстойнето №3...)

... хахахахахахахаха

07.10 2014 в 13:53

Иначе, с ДПС можеше да се разберете тайно, а? Всички калинки на БСП, ДПС и АТАКА, които работят в държавната администрация, трябва да бъдат изхвърлени улицата !
Така да се каже: яко вадене на зъби и рязане до кокал !

07.10 2014 в 13:53

Лукарски не е сам! :))