Прокуратурата опроверга Ненчев: Разследването срещу ген. Шивиков не е по анонимка

Последна промяна на 16 юни 2015 в 10:22 3555 3

Делото срещу бриг. генерал Димитър Шивиков стана повод за задочен диалог между прокуратурата и Министерството на отбраната. 

След като министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че срещу генерала се води хибридна война и по анонимен сигнал срещу него започва разследване, от държавното обвинение побързаха да уточнят, че наказателното производство е тръгнало по сигнал на подчинената на МО Военна полиция. 

"Генерал Шивиков е достоен човек и генерал. Срещу него се води хибридна война. По анонимен сигнал ДНАС му отнема достъпа до секретна информация и на тази база аз трябва да го уволня. Ако след дни бъде оправдан, няма как да го върна на поста. Така може два бъде „отстрелян” всеки един висш военен", каза в интервю за bTV Ненчев. 

От прокуратурата днес контрираха, че досъдебното производство е било образувано на 01 април 2015 г. от Софийската военноокръжна прокуратура, като наказателното производство не е започнало по сигнали, включително и анонимни, пряко до прокуратурата, а след писмено уведомление на Военна полиция за установени нарушения - използване на труд на кадрови военнослужещи, подчинени на Шивиков, за ремонт на жилището му.

След постъпване на уведомлението, Военноокръжна прокуратура – София е изискала от органите на военната полиция всички събрани материали и именно въз основа на тях е последвало образуване на досъдебното производство. От прокуратурата припомнят, че ВП е на пряко подчинение на министъра на отбраната. 

"Въз основа на събраните доказателства, на бриг. генерал Шивиков е повдигнато обвинение за злоупотреба с власт и служебно положение с цел имотна облага /чл. 387 ал. 3 вр. ал. 1 от НК/", допъват от държавното обвинение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.06 2015 в 15:49

Тия вече девети месец са във властта и все нещо хибридно им пречи. Сменете плочата 'Кой?' - истинския въпрос е 'Кога?' ще покажете, че сте нещо по-различно. Да оправдавате некадърността си с Путин и Пеевски може единствено пред пуберчета четящи пасквилите на Прокопиев. Докарахте го дотам, че професионални актьори да ви вършат работата, защото е все по-очевидно, че сте просто едни циркаджии. Близнашки не случайно осветли некомпетентността ви умни и красиви лаладжии

16.06 2015 в 10:45

ненчев, от ляво или от дясно слагаш резолюциите?
:))))))

16.06 2015 в 10:42

КОЙ КОЙ КОЙ ???


ЧИЕ ИМЕ СЕДИ ПОД СИГНАЛА?

Реанимираните земеделци са на ход!
Ше му окапе пак присаденото киче на прелюбодееца!