Профили на ГЕРБ били хакнати с коментари, за Борисов Слави е сред най-добрите певци

Ангел Марковски 27 август 2022 в 14:31 5966 3

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Бойко Борисов

Комуникационните канали на ГЕРБ в социалната мрежа са били ударени снощи от хакерска атака. По-конкретно става дума за три публикации, които разкриват енергийните далавери на бившите управляващи от „Продължаваме промяната“. В рамките на няколко часа под публикации свързани с темата за газа и „Газпром“ са коментирали хиляди потребители, чиито профили са били видно фалшиви, заяви на извънредна пресконференция Георг Георгиев от ГЕРБ. Коментарите били еднотипни, с еднакви правописни грешки, а профилите им са заимствани от руската социална мрежа „ВКонтакте“.  

Една от атаките била свързана с разпространението на фалшива новина, че Бойко Борисов е заявил, че „Газпром“ трябва да се върне в България през 2023 г., което не отговаря на истината. Лидерът на ГЕРБ припомни думите си, които са били изопачени.

“Когато цитираш факти, най-трудно се опровергават. Пред вас вчера повече от категорично заявихме, че категорично сме за 100% диверсификация от „Газпром“ и не подкрепяме никакъв дългосрочен договор. И да кажат, че аз съм казал да удължим договора с „Газпром“ е абсолютна лъжа. Единственото нещо, което ги предупредих е да бъдат внимателни, ако искат да го спазват, ако искат не. Нашата политика е 100% диверсификация и понеже те не са съгласни се опитаха да ни запушат устата. Само че, от фейсбук направиха проверка, видяха, че сме казали истината и ни отпушиха профилите. Тази яростна атака дойде, защото вчера заявих, че ще докажем с цифри, че сме станали много по-зависими от Русия“, коментира лидерът на партията Бойко Борисов. 

Според Борисов само за 5 месеца управление на ПП и тяхната коалиция, България е станала три пъти по-зависима от Русия по линията на стокообмена. „Над 160% е нараснал вносът от Русия по време на санкции. Това ли е откъсването от руската зависимост уважаеми Христо Иванов и Атанас Атанасов, обръщам се към Вас, защото ви уважавам. ПП са ми ясни“, заяви Борисов.

Борисов отхвърли и техните нападки по отношение на газопровода „Балкански поток“, уточнявайки, че това е единственият проект, през който печелим за сметка на Русия стотици милиони от транзитни такси. Борисов обаче не уточни, че за да стане възможен "Балкански поток" България се отказа от 1 млрд. лв. транзитни такси от Газпром, като премести транзита по новия, а се отказа от стария газопровод идващ от Украйна.

„На пет места, на пет точки от "Балкански поток" може да се получава газ от другаде, не само от Русия. И някой ако твърди обратното, можем веднага да тръгнем и лично да им покажа тези пет точки на системата", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и предложението на Слави Трифонов за провеждането на референдум за президентска република.

„Когато говоря за Слави Трифонов никога не бих го нарекъл певец от миналото, а бих го поставил сред най-добрите певци на България. Неговите песни се чуват навсякъде.

Не съм конституционалист и не знам дали с референдум може да се направи промяна на Конституцията“, каза Борисов.

Той смята, че политическите партии трябва да бъдат по-отговорни, лидерството също е отговорност. „Най-големият проблем на ГЕРБ бе, че през тези 10-12 години нямахме реална опозиция. Сега, когато ние сме опозиция, видяхте каква е работата. Демокрацията изисква силни управляващи и още по-силна опозиция, тогава няма да си позволяват корупционни схеми. Към този начин на действие, който е в западните страни, ние трябва да се стремим“, добави Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

27.08 2022 в 17:39

Ти определено си прост, но ние не сме!

12073

2

IvanofRumen

27.08 2022 в 15:37

Гьонсурат! Без коментар!

9347

1

Анализи

27.08 2022 в 15:08

Борисов толкова много лъжи сътвори последните месеци, че ставаш герой на лъжливото овчарче......