"Притежавам имоти в Ню Йорк, кампанията срещу мен е недостойна"

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2016 в 09:21 18262 47

Снимка БГНЕС - архив

Притежавам имоти в Ню Йорк, всичко е в съответствие с моите законни доходи. Заплатата ми е една от най-високите, доближава се до тази на генералния секретар на ООН. Кампанията, която се води срещу мен, е недостойна, тя уронва престижа на България. 

Това заяви генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която коментира номинацията си за генерален секретар на ООН от правителството на Пламен Орешарски, по бТВ. 

Тъжна и разочарована съм от скандалите, които съпътстват българската номинация за генерален секретар на Организацията на обединените нации. През годините избягвах да отговарям на каквито и да е нападки и недомислици, защото така падам на тяхното ниво, допълни Бокова.Тя определи нападките срещу себе си като "клеветническа кампания, пълна с лъжи и недосмислици".

Каквото и да реши българското правителството, лична драма за мен няма да има, каза Бокова. До седмици, не бих искала да кажа месеци, България трябва да определи позицията си коя ще бъде кандидатурата на страната за генерален секретар на ООН, допълни тя.

На върос за миналото на своя баща - Георги Боков бивш главен редактор на "Работническо дело", Бокова заяви, че намира за абсурдно да я критикуват съратници на баща ѝ. "Ако вървим по тази логика, всеки трябва да каже кой е баща му", смята генералният директор на ЮНЕСКО. Според нея децата не бива да отговарят за постъпки на своите родители, защото „в едно демократично общество хората следва да са съдени за собствените си действията”.

„Бях позабравила един език отпреди 25 години. От 25 години съм в публичното пространство, на практика за мен се знае всичко. През всички тези години съм работила съм за демократичното развитие на България”, допълни Бокова.

Ирина Бокова категорично отказа да прави оценки на вътрешната политика, както и да се изказва по външната политика на правителството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2016 в 06:25

Червената чума

01.02 2016 в 23:58

пачавра леке не хваща

01.02 2016 в 23:56

пачавра леке не хваща

01.02 2016 в 23:02

На East Coast още е ден. Да й пратим линк на тая от документалния филм, който току що свърши по първи канал. Да видим дали няма поне малко да се засрами от видяното. За трогване - не се надяваме. Някои от споменатите във филма имена са жертви непосредствено на баща й, който е прекия извършител.

Ама, така е, като на всички им се размина, вкл. на мамалигарския циганин Тошо, чийто образ пазвантинът му така усърдно се опитва да възкреси чрез своя интрепретация.

01.02 2016 в 22:11

Такава-онакава била, от такова-онакова семейство, обаче изглежда западняците я дърпат нагоре, защото е наша другарка ЕВРЕЙКА. Същото беше и с нашият другар ЕВРЕИНЪТ СерГЕЙ. Същото беше и с нашият другар ЕВРЕИНЪТ Соломон Паси.

Общото между тези тримата е, че всички тезинаши другари и другарки са ЕВРЕИ от семейства на високопоставени КОМУНИСТИЧЕСКИ КЛАНОВЕ. Явно западняците май нямат нищо против нашите другари ЕВРЕИ КОМУНИСТИ, а само срещу нашите другари КОМУНИСТИ НЕ-ЕВРЕИ. Поне такова впечатление оставят тези три конкретни случая. Нищо чудно, доколкото и самият КОМУНИЗЪМ си е чисто еврейско творение, създадено от нашият другар ЕВРЕИНЪТ Карл Маркс (Кашел Мардохай) . Много, ако не и повечето наши другари НАРОДНИ КОМИСАРИ при създаването на СССР са били евреи. Факт.

С ВАС СМЕ, ДРУГАРИ!

https://www.youtube.com/watch?v=kDwZAtE6yWY

01.02 2016 в 22:11

Другарко Бокова, вашата личност и семейна обремененост уронват сами по себе си престижа на България,
не желаем да представлявате страната ни. Кристалина Георгиева е достойният кандидат на България.

01.02 2016 в 21:54

Точно днес, когато почитаме жертвите на комунистическия терор!!Точно днес, това червено,климактерично женище да се отваря и да назидава!! Изпуснахме ги, хора, изпуснахме ги, когато им беше времето да заживеят в землянки. И сега живеят в Ню Йорк. А получават пари от МАСКВА!! Дано да отпътуват за Ада!

01.02 2016 в 21:48

защо ни занимавате с този простак орешарски ?
по-добре с жан виденов, а ?

01.02 2016 в 19:39

Другарката Бокова, без да знае, е подела добре известният почин на Сталин: Сын за отца не отвечает! Обаче защо цъкате минусите, а??? Какво от казаното от мен по-долу не е вярно? Сега вече ме принудихте да ви опровергая публично. Ето ви цитат от
българската страница на Уикипедия за Филип Боков, където добре е казано за сина му рецидивист.

"Филип Боков е известен с отговора си на въпроса за отговорността на БСП за репресиите по време на комунистическия режим. През 1991 г. в телевизионно интервю, запитан дали БСП носи вина за политическите репресии след 9 септември 1944, Филип Боков казва, че БСП би поела вината "само с мезетата" [1">.

Дъщеря му адвокат Биляна Бокова се самоубива на 29-годишна възраст през 2003 г. Синът му Георги Боков е криминално проявен и има няколко присъди за кражба на автомобили. (...) Уличен е в побой над собствената си майка и в опит за подкупване на органи на реда, но обвинения не са повдигнати. Загива на 39-годишна възраст при автомобилна катастрофа, заедно със съпругата си Мария, на 16 август 2011 г.[2">"

Има една максима... когато говорят фактите, дори и българската КДС-номенклатура мълчи....

01.02 2016 в 19:18

Виждам, че те си властват навсякъде - уволнен е Веселин Дремджиев от представляващата американската телевизия Блумбърг - бгонеар.