Quantcast

Премиерът наредил свалянето на охраната на Местан

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2016 в 07:47 8653 14

Премиерът поръчал свалянето на охраната на Местан

Свалянето на охраната на Лютви Местан е станало по нареждане на премиера Бойко Борисов. Това каза в студиото на bTV бившият служител на НСО Николай Марков. По думите му НСО е постъпила некоректно с Местан, като го е поставила на стрес тест, който е бил поръчан. 

Марков е категоричен, че решението за свалянето на охраната на Местан е политическо. Той обясни още, че президентът Росен Плевнелиев не може да не е наясно кого охранява службата. 

„Това решение е съгласувано и с президента, и с министър-председателя. Само началникът на службата може да издаде тази заповед”, каза още Марков. По думите му Местан не се е обадил на когото трябва за отговори, а е трябвало да търси премиера Бойко Борисов.

"Подобна охрана е много, много милиони. Но в случая да се играе жертва от човек, който знаете че също е сътрудник, "наше момче"... Той би трябвало да се държи като човек, който защитава българските интереси", обясни Марков. По думите му, ако неговият живот е трябвало да бъде отнет, това е щяло да стане със или без охрана. 

„Вие сте свидетели, че преди две години му беше дадена голяма охрана, след като се е оплакал, че сигурността му е застрашена. Държавата харчи милиони за охраната му. По принцип един кръг хора в ДПС "ги убиват" постоянно. Те обичат да се правят на жертви. Да се играе жертва по този начин е некоректно“, коментира още Марков.

Марков каза още, че Местан е станал жертва на закон, който сам е гласувал. Той каза, че е преди приемането на закона за НСО е предупредил за това, че политиците могат сами да станат негова жертва.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2016 в 14:05

Този палаМарков е същия като Бостан!!! Изгониха го от службите и започна да предава.Предатели. Тези в една друга държава отдавна да са нахранили рибите.

08.01 2016 в 13:59

Този палаМарков е същия като Бостан!!! Изгониха го от службите и започна да предава.Предатели. Тези в една друга държава отдавна да са нахранили рибите.

08.01 2016 в 12:29

Интересна работа - щом Марков е добрият то тези, които го отлъчиха, трябва да са лошите, но нищо не показва, че това е така. Значи и двете страни са от 'нашите'. В природата има едно такова животно, с два еднакви края - змията, за да може да те целуне докато я галиш по опашката.

08.01 2016 в 12:20

Т.е. Доган наредил и Бойко изпълнил. Нищо ново

08.01 2016 в 12:02

Не вярвам Борисов да е наредил да махнат охраната, нямаше да пропусне да го ползва за популистки цели. По- вероятно е да е имало договорка на високо равнище турския външен министър да поиска автономия за някои региони на възпоменанието. Не бяха случайни совалките на най-високо равнище.
Това обяснява защо Борисов се беше снишил като неговия първи бос доста време преди насила да каже нещо за Местан, както и защо толкова безпрецедентно турския президент и министър-председател са лобирали за Местан, просто са били изненадани от врътката. Президентът казал на Местан, че нищо не знае за охраната му. Борисов мълчи. Най-вероятно решението за смъкването на охраната да е по линия на ДАНС заради национална сигурност. Вероятно заповедта е дошла от Доган, защото по думите на двете каки ДАНС си е на ДПС. Автономията щеше да ликвидира средствата за изнудване на ДПС и да я направи регионална партия в най-бедните български райони вместо сегашното й положение на разпределител на порциите в държава, което нямаше да е добре за сарая. Така по случайност мафията в този случай работи за националния интерес. Вероятно и много европейски страни са доволни от това развитие. Например Орбан иска България в Шенген. Орбан има подобни проблеми с искания за автономия, както и много други европейски страни.

08.01 2016 в 11:51

Естествено, че някакъв бивш ще е най информирания човек в държавата...

08.01 2016 в 11:19

Цялата политика в България се дирижира от ДС!Вижте само колко ченгета са в Народното събрание-цели партии...И какви имена само-"патриотичен фронт" ,"абв" ,"дпс" ,слугинажът на ДС- "герб" и накрая предателите от РБ- "дбг" и остатъците от "сдс"...така ,че няма нищо чудно,че премиерът бойко борисов е бил "наредил"...Наредил,защото на него са му наредили генералите от ДС!Забележете първанов-гоце ,колко хитро го защитава и го следи изкъсо как бойко действа и какво говори...

08.01 2016 в 10:54

Прочетете предпоследното изречение от статията преди тотално да се разквичите.

Това, което достига до нас читалелите, очевидно е само върхът на айсберга. Ние виждаме само резултатите от действия, чиито мотивации можем само да гадаем. Дори г-н Марков да спуска вярна информация, говори че Местан наистина е застрашил националната ни сигурност. Мръсният му политически език говори, че колкото Местан е защитник на евроатлантизма, толкова е и стъпил на руска мина. Докато Доган официално не го приемаха в Турция, Местан беше първият, който публчно им целуваше османските задници при визитите му в Турция.

Нео-османското правителство на Ердоган може би вече осъзнава, че Кюрдистан е неизбежен проект. Ако той се осъществи, те ще приемат това за нож в гърба от НАТО и за компенсанция ще посегнат към Кърджалийско. Според мен, точно тук е сбъркал Местан. Колкото и да плюем Бойко за престъпното му минало и за популизма, едва ли някой ще отрази този акт като крайна мярка, предприета в интересите на България. И пак, тези интереси пак може би опират до бизнес интересите, но за каква оставка бълнувате? Разцепването на ДПС е добре, особено ако мине референдума за задължително гласуване!

08.01 2016 в 10:45

То, оставаше и НСО да продължи да го пази, след като Местан показа че е повече турски, отколкото български гражданин/селски даскал/. Но нали трябва по някакъв начин пак да се спомене "тъмната роля" на Борисов.
А иначе, много полковник, много нещо - под път и над път, и кой от кого по-умен, а държавата ни никаква.

08.01 2016 в 09:23

ЛУК,

Тоя ако ти каже, че майка ти, те е родила дебил, пак му повЕрвай !


.