Премиерът наредил свалянето на охраната на Местан

OFFNews 08 януари 2016 в 07:47 9451 14

Премиерът поръчал свалянето на охраната на Местан

Свалянето на охраната на Лютви Местан е станало по нареждане на премиера Бойко Борисов. Това каза в студиото на bTV бившият служител на НСО Николай Марков. По думите му НСО е постъпила некоректно с Местан, като го е поставила на стрес тест, който е бил поръчан. 

Марков е категоричен, че решението за свалянето на охраната на Местан е политическо. Той обясни още, че президентът Росен Плевнелиев не може да не е наясно кого охранява службата. 

„Това решение е съгласувано и с президента, и с министър-председателя. Само началникът на службата може да издаде тази заповед”, каза още Марков. По думите му Местан не се е обадил на когото трябва за отговори, а е трябвало да търси премиера Бойко Борисов.

"Подобна охрана е много, много милиони. Но в случая да се играе жертва от човек, който знаете че също е сътрудник, "наше момче"... Той би трябвало да се държи като човек, който защитава българските интереси", обясни Марков. По думите му, ако неговият живот е трябвало да бъде отнет, това е щяло да стане със или без охрана. 

„Вие сте свидетели, че преди две години му беше дадена голяма охрана, след като се е оплакал, че сигурността му е застрашена. Държавата харчи милиони за охраната му. По принцип един кръг хора в ДПС "ги убиват" постоянно. Те обичат да се правят на жертви. Да се играе жертва по този начин е некоректно“, коментира още Марков.

Марков каза още, че Местан е станал жертва на закон, който сам е гласувал. Той каза, че е преди приемането на закона за НСО е предупредил за това, че политиците могат сами да станат негова жертва.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!