Quantcast

Първанов: В БСП има малка рокада, Станишев пак ще реди листите

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2014 в 20:51 1059 4

Георги Първанов

Не бих говорил за промяна в БСП – засега става дума, казано на шахматен език, за една малка рокада.

Това обяви пред TV7 лидерът на АБВ Георги Първанов.

Според него Сергей Станишев е направил мечешка услуга на Драгомир Стойнев, като го посочи за свой наследник.

„Първо, правя една уговорка, че не бих искал да бъда коментатор на заседанията, на съвещанията на БСП, тъй като изживявам нещата, които се случват там. Но все пак бих искал да се дистанцирам малко, да оставя колегите, приятелите да решават сами проблемите, които имат. Няма оставка, както някои мислеха. Такова нещо в изказването на доскорошния председател, няма. Има само заявка за предстоящ конгрес, на който би трябвало да се избере друг лидер", коментира Първанов.

Според него Сергей Станишев запазва своята роля на ръководител на коалицията.

"Той е човекът, който подписва листата, човекът, който легитимира политически съответната коалиция, а и партиите, които я съставляват, в това число и БСП. В крайна сметка той ще решава кои да бъдат хората. По този начин си запазва правото да съхрани една немалка част от екипа си", смята бившият лидер на Столетницата.

Първанов обяви още, че не се радва на това, което се случва в БСП, защото се съсипва нещо, което той и неговите съпратиции в левицата са съграждали тухла по тухла.

"Аз помня 1996-1997 г., когато всичко започна не от началото, започна от минусите. Но тогава стана голямата промяна в БСП, ориентацията към социалдемократическото начало, към европейското, към НАТО. И това убеди хората да върнат доверието към нея”, обясни Първанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2014 в 23:06

СтаниШеф се вживява в ролята на Доган. Слага си пионка на преден план и ръководи дистанционно от Брюксел.

07.07 2014 в 22:00

... по навик... ма свършиха им бабичките... и ся се чудят как да си позволят повечко циганета, щото от европа ги знаят колко им е електоратецът... и ше има червени картони още първото полувреме...

... хахахахахаха

07.07 2014 в 21:32

Дрън-дрън. Доверие. На червените бабички не им трябва доверие да гласуват по-навик за бсп. Те го правят по навик.

07.07 2014 в 20:57

Гоце, к'во рИвеш, нали ти назначи СерГей да ти топли стола докато обстрелваше архари, и миткосваше по сливенско, а сега се жалваш че си бил прецакан.