Quantcast

НДСВ към Бареков: Започнете с операция "чисти ръце" от своята "къщичка"

Симона Костадинова Последна промяна на 23 юли 2014 в 12:15 3540 6

Антония Първанова

"По повод заявеното от г-н Бареков за необходимостта от операция “Чисти ръце“, НДСВ като партия с по-голям опит в политическия живот, си позволяваме да дадем съвет на лидера на ББЦ: Започнете от своята „къщичка“ "

Това казват в отворено писмо до медиите от НДСВ по повод случващото се в партията на Николай Бареков.

От там съветват лидера на ББЦ да попита главния си секретар Стефан Кенов дали, докато е бил част от НДСВ, е взимал еднолични решения за използване на финансов ресурс на партията за свои собствени нужди.

Според НДСВ Бареков води двоен стандарт в партията си, защото едновременно твърди, че структурите на партията не са "собственост "на отделни личности, но и че докато той е председател Кенов ще бъде главен секретар.

Партията на Антония Първанова не пропусна да коментира и признанията на вече бившия зам.-председател на ББЦ Ангел Славчев.

Публикуваме отвореното писмо на НДСВ без редакторска намеса:

Пред очите ни в последните дни започна разпад на „България без цензура“, чиито лидер говори, че ще е следващият премиер на България.

В откритото си писмо до медиите, зам-председателят на ББЦ г-н Ангел Славчев само потвърждава факти, за които в НДСВ се подозираше. Г.н Стефан Кенов, лично избран за секеретар на ББЦ от г-н Николай Бареков, след като не стана лидер на НДСВ, се опита да разруши структурите на НДСВ в някои градове. Г-н Ангел Славчев твърди, че Кенов е бил близък приятел и съратник на депутата от ДПС Пеевски. По думите на заместник-председателя на Бареков, „същият/г-н Стефан Кенов/ проявявал апетити да оглави НДСВ и след това да я „поднесе на тепсия“ на ДПС“.

Поредица от въпроси поражда и публичният отговор на Николай Бареков. Според него “структурите на партията не са "собственост "на отделни личности...“. И „докато аз съм председател, Кенов ще бъде главен секретар за структурите“. Не е ли това двоен аршин в ББЦ. Покровителство за човек, който точно това е правил- тайно агитирал или с други средства се е опитал да „разруши“ НДСВ чрез “присвояване“ на структури?

От размененените в медийното пространство писма между г-н Славчев и г-н Бареков се разбира защо се случва всичко- за да остане само една либерална партия в България – ДПС.
Вече е обяснимо и „мълчанието“ на някои медии за НДСВ.

По повод заявеното от г-н Бареков за необходимостта от операция “Чисти ръце“, НДСВ като партия с по-голям опит в политическия живот, си позволяваме да дадем съвет на лидера на ББЦ: Започнете от своята „къщичка“. Като начало да попита г-н Кенов взимал ли е еднолични решения за използване на финансов ресурс на ПП НДСВ за свои собствени нужди?

НДСВ в последно време се радва на „очистване“ от хора, които по една или друга лична причина са били в партията, благодарение на които до голяма степен се срина доверието в НДСВ.

Но в политиката има морал и ние от НДСВ вярваме в това. В момента НДСВ обединява хора, които наистина са носители на либералните идеи, които искат и могат да променят политическия климат в страната, които са предприемчиви, знаещи и можещи. Време е политиците, които искат да водят страната първо да се вгледат в себе си– в своя морал, да огледат хората, с които работят– техния морал, да обещават само това, което могат да изпълнят.

Другото се нарича лъжа и рано или късно големият политически балон от обещания се пука! Както се случва в момента!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2014 в 13:12

Намерил се кой да говори за морал. Бареков, който не знае с Борисов ли е с Гергов ли, с Цветанов ли, с Пеевски ли, за Народна република ли е или за монархия, журналист ли е, политик ли е, чалгар ли е, дудук ли е. Или пък всеизвестната Тонифарма - лидер на партия на изчезване, като НДСВ. Две политически проститутки седнали да си говорят за морал. Не е смешно. Тъжно е и скандално.

23.07 2014 в 12:49

А не, честно, тези какво подскочиха всички от тая операция? Нали всичките са много чисти, няма от какво да се страхуват. Дали?

23.07 2014 в 12:44

Не могат да ми говорят от НДСВ, при положение,че носят вина за политическия упадък при Тройната коалиция.

23.07 2014 в 12:32

Най ми е интересно такава партия като НДСВ или БАСТА или НФСБ , които са по една шепа хора да дават ум на партия с резултат на последните избори , а идеята за "Чисти ръце" се ирониира и аз не знам защо.

23.07 2014 в 12:29

След като нападките към лидера на ББц не успяха,сега следват опити да се пропука новата партия другаде ,а именно чрез нападки по посока Кенов!

23.07 2014 в 12:29

Да де, но нека не забравяме по времето на Тройната коалиция, как ни задължаваха да говорим на турски в общините, ако искаме да си отворим собствен бизнес.