Мутри пазят „частния плаж на Доган“ от простосмъртни

OFFNews - Бургас 22 август 2016 в 16:00 33199 14

Охранителите от "службите" (вдясно) обясняват, че плажът е частен

Охранители са завардили плажа „Росенец“ и не допускат обикновени хора до него. Наблизо е грандиозното имение, което се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и което хората вече наричат „Догановите сараи“.

Сигнал за случващото се подаде бургаската Организация за закрила на българските граждани, след като преди седмици мъж отишъл до малката ивица с джет и бил изготен, защото зоната била „частна собственост“.

Мъже от организацията решават да проверят и отиват на плажа в неделя заедно с приятели. Опънали си хавлиите на пясъка и към тях се приближил мъж, който се представил за охранител.

Казал, че плажът е частен и трябва да си тръгнат. Отдръпнал се и започнал да говори по телефона. След 20–30 минути пристигнали още двама мъже. И те обяснили, че плажът е частен, че било забранено за външни и че „шефът щял да се ядоса“.

Мъжете не се представили, казали, че са към „служба“, без да конкретизират каква точно.

От организацията ще сигнализират институциите относно „частния плаж“.

Такъв не може да съществува, няма такова понятие, категорична бе и министърката на туризма Николина Ангелкова. Плажовете са държавна собственост, добави тя и увери, че сигналът ще бъде проверен.

Този, който е нарушил закона, ще понесе отговорността си. Ще започне процедура, за да може ивицата да бъде актувана като плаж. След това министерството ще може да го отдаде под наем или на концесия, каза още Ангелкова.

Ще бъде направена съвместна проверка с МРРБ, под чиято шапка е Агенцията по кадастър, за да се провери как точно е образувана ивицата (дали чрез естествен процес или изкуствено), да бъде нанесена в кадастралните карти и да се актува, за да може да се отдава под наем или на концесия.

Това трябва да е свързано и с осигуряване на свободен достъп на всички, които искат да посетят плажа до „Догановите сараи“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

12

66

22.08 2016 в 22:44

агент „Ангелов“, „Сергей“ и „Сава“
да го погребат заедно с прасе в Сибир !

11739

11

muhlio

22.08 2016 в 21:02

А бати Бойко щеше да му бута барбекюто в първия мандат.Щеше да отменя заменките от тройната ламя, щеше да громи престъпността....Във втория мандат освен втори сараи и частен плаж...напредък голям.

13214

10

XR4

22.08 2016 в 20:57

"...На това, ако му викат плаж, Доганчо с мерак да си го ползва, халал да му е..."

Въпроса не е в това какво точно е заградил соколето. Въппроса е , че си позволява самоволно да загражда(па дори и селски кенеф да е )!!!!

11176

7

-OvO-

22.08 2016 в 19:11

№5 Ти изобщо живял ли си през комунизма? През комунизма не само, че не можеше да почиваш където си искаш, ами и не можеше да напускаш България, освен, ако не си някой лизач на комунистически задници. А за да се добереш до българското морето трябваше да изпросиш карта и ако имаш късмета да e горе-долу на свястно място, пълниш само почти цялата кола с храни(каквито си си отгледал на село или близките ти), одеяла и т.н. И с кола се ходеше, ако случай баща ти ти даде неговата, която я купил след 10- 15 години чакане, защото иначе и ти трябва да чакаш толкова и на море с кола ще идеш на куково лято...

Да не говоря, че моите баби и дядовци море са вижда само на картичка, а тен са хващали само на нивата.

25665

5

Victimized

22.08 2016 в 18:15

Келеш , по времето на соца , всяко семейство можеше да си позволи море и почивка , където си иска . Нашето море отдавна е резервирано за западната ниска класа в лицето на алкохолизирани англичани и дачани , и българския "мутро-елит" , не ми говори за неща дето не ти ги побира главата .