Маргарита Попова: По-внимателно с референдумите, нямаме традиции

ОFFNews Последна промяна на 31 май 2014 в 19:37 7825 46

Маргарита Попова
Маргарита Попова

Вицепрезидентът Маргарита Попова смята, че преференциалният вот е "допаднал" на българите и той в никакъв случай не бива да се премахва. Тя обаче е по-скептична относно предложения от президента Росен Плевнелиев изборен референдум, защото у нас липсвала традиция за провеждане на такива допитвания.

Това стана ясно от коментара й пред медиите в Карлово, където Попова гостува днес.

Според вицепрезидента парламентът, правителството и гражданският сектор трябва да решават дали след провелите се избори ще се пристъпи към промяна на изборното законодателство, предаде БНР. Колкото до референдума на тази тема, Попова посочи, че "референдумът е нещо много капризно, една много детайлна и много изискана част от демократичните традиции и затова много внимателно трябва да подхождаме към референдумите, защото ние нямаме традиция. Не може за всяко нещо, което ни хрумне, да искаме да питаме." Вицепрезидентът предупреди, че с този референдум "може да влезем в много опасни капани и затова трябва да се започне много внимателно, с по-мънички неща, може би най-напред в рамките на общините, където самоуправлението и гласът на хората по-ясно и по-категорично се чува, и след това към по-големите неща."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.06 2014 в 10:46

"…Не знам дали БСП има тролове, не съм попадала на техни симпатизанти, които да са измислени и агресивни в коментарите си. Но ГЕРБ и ДСБ са бъкани от тях!…"
Марийка

Останали сте с това впечатление, защото за разлика от откритите и нефалшиви изказвания на десните, БСП-арите, а и всички леви по навик се прикриват и се опитват да размажат принадлежността си. Те постъпват така, защото идейно изобщо не са подплатени. Особено след тоталния крах на комунизЪма.
Обаче мога да потвърдя 100%, че левите се проявяват из нета доста по-просташки.

01.06 2014 в 10:39

Има някаква логика в казаното, Но перманетното противопоставяне от страна на Маргарита Попова срещу намеренията и идеите на президента, кара обикновените хора да възприемат всяко нейно изказване като целенасочено и марионетно.
Чудя се дали някога ще узнаем истинското мнение на М.П.
Май ще си остане за винаги като….платен провокатор!

01.06 2014 в 10:28

Маргооо, разбий Чехльо Офшорлиев и сядай на стола! Айде, хората вече нямат търпение!

01.06 2014 в 10:27

Алор ти къде беше когато се провеждаше референдума за Беляне?
Защо тогава не реагира по този начин?

01.06 2014 в 09:07

Г-жо Попова,Не подценявайте интелекта на българина,за да казвате,че не сме узряли за референдум.По същата логика не сме избрали и правилното "вице"- "не сме узрели".Защо не вземете да си гледата вашата работа и спрете да надничате в чуждата паничка?

01.06 2014 в 09:04

Интересно, как се създават традиции, според др. Попова/Папазоглу-ханъм? Със съзерцаване ли?

01.06 2014 в 08:57

марийке, я лапай на иванчо !

01.06 2014 в 08:43

Не знам дали БСП има тролове, не съм попадала на техни симпатизанти, които да са измислени и агресивни в коментарите си. Но ГЕРБ и ДСБ са бъкани от тях! Разпрострели са се във всички социални групи и най-вече в онези с гражданска насоченост, правят постоянно проблеми с другите потребители като ги обиждат, ако имат различно мнение от тяхното. Влизат и в групите, където се събират опонентите на тяхното управление и псуват, ругаят наред. За съжаление и част от националистите правят същото като се крият зад измислени профили, за последните не мога да преценя дали са от една партия или са си хейтъри по рождение.

01.06 2014 в 08:08

И Н С Т Р У К Ц И Я
за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави
Строго секретно! КАА/08.113,Москва, 2.VI.1947 г. НК/003 47
10. Към всички органи на властта и всички значителни заводи да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните местни власти.
19. На всички отговорни ръководители на партийни, държавни и стопански дейности да се създадат условия, които да ги компрометират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата, от която са излезли.

01.06 2014 в 06:42

След като нямаме традиция в референдумите е време да си създадем такава г-жо Попова.Или според вас нашето мнение не е меродавно?