Quantcast

Маргарита Попова въстана срещу решението на Плевнелиев за КСНС по еврофондовете

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2014 в 17:39 6039 13

Маргарита Попова
Маргарита Попова

Вицепрезидентът Маргарита Попова се разграничи от мнението на президента Росен Плевнелиев за свикването на Консултативен съвет за национална сигурност по темата за еврофинансирането, както и от призивите за промени в Конституцията.

В ефира на bTV, Маргарита Попова заяви, че президентската институция има определено място във властите и е натоварена с точно определени правомощия, най-важни от които са националната сигурност във вътрешната и външната политика и отбраната, като друг прерогатив на държавния глава Маргарита Попова посочи правомощията му по Закона за КСНС.

„Нямам роля в говоренето за нова Конституция”, подчерта Попова и допълни, че изпълнява правомощията си, определени в основния закон на Република България. „Моята работа е да предложа и да кажа какво е нужно – президентът да е гарант за обществения мир, спокойствие и ред. Извинете, но всичко останало е изпълнителна власт – държа да подпомагам държавния глава както ми е посочила Конституцията, но разбира се решението и отговорността са на държавния глава”, посочи вицепрезидентът.

По думите й, президенството трябва да има КСНС по темата за специалните разузнавателни средства, "защото има висока степен на обществено безпокойство, че едни хора на едно място имат влияние върху личния живот на български граждани”.

В коментар за новия Наказателен кодекс и отсъствието на наказание „доживотен затвор без право на замяна”, Маргарита Попова изтъкна, че е бил необходим дебат по проекта. „Трябваше да се обясни на хората философията за новия Наказателен кодекс - за репресията, за хуманността, за да бъдат оценени по достойнство усилията на магистратите, освен това и да възпитаме нравите. Трябва да се възцари чувство за справедливост”, категорична бе Попова.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2015 в 08:10

Щом имате различно мнение и възгледи с Президента,има изход-подайте си оставката.Така както направи една ваша предшественичка,истински достойна и честна жена.Но явно на Вас тези качества Ви липсват,а апетит за облаги и власт имате бол.

15.01 2015 в 08:01

Щом мнението и разбиранията Ви се различават от тези на Президента има изход-подайте си оставката,както това направи една ваша предшественица и истински достойна жена.Но явно на Вас чест и достойнство Ви липсват,но апетит към облаги бол.

15.01 2015 в 07:53

Ами като" държиш да подпомагаш държавния глава",подпомагай го! И престани с тия солови акции,с които петниш името на институцията.До сега стана "известна" единствено с проблемите,които създаваш на етнически българи да получат българско гражданство и с използването на властта за лична облага.

25.01 2014 в 22:25

Спомням си,че една вицепрезидентка имаше разногласия с президента.И си подаде оставката........

25.01 2014 в 20:32

Заглавието е подвеждащо

25.01 2014 в 20:15

Президента и вице президента са ънблок т.е. вицето върви с канзидатулата на президента. Главната фигура е президента а поддържащата вицето. Когато вицето не е съгласен с президента си подава оставката. Врайно време е Маргарита Попова да подаде оставка след като не е съгласна с "титуляра" Така направи Блага Димитрова.

25.01 2014 в 19:49

Добре де тия не си ли говорят в президентството та трябва да се обясняват по медиите.
По доя начин тая патка излага и себе си и институцията президенство.

25.01 2014 в 19:38

...всяка от тези гадини изплюсква "детските" на 300 български деца... ОСТАВКА...
Президентските пенсии да се получват СЛЕД навършване на ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ ЗА СТРАНАТА!
А'пропо - Гоце за два мандата най-вероятно взима ДВЕ ПЕНСИИ... искам отговор!

25.01 2014 в 19:11

Г-жо попова, докога ще има ченгета в президентството?

25.01 2014 в 18:54

Добре, че все пак има мъж в президентската двойка. Браво г-жо Попова!