Попова критикува президента за решението да не се яви пред комисията "Ташева"

ОFFNews Последна промяна на 12 май 2014 в 14:23 4382 18

Маргарита Попова

Убедена съм, че в конкретния случай президентът много добре е обмислил и знае, че подобно действие не може да бъде личен избор.

Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, помолена от журналисти да коментира решението на държавния глава Росен Плевнелиев да не се яви пред парламентарната комисия, която ще разследва необявената му среща с шефа на EVN в Австрия.

В неделя Плевнелиев заяви в интервю, че категорично няма да се яви пред временната анкетна комисия, защото не иска "да легитимира с действията на президента една противоконституционна и недемократична инициатива".

"За мен големият въпрос е дали ще допуснем днес в България да се наруши балансът, балансът между парламент и президент; дали ще допуснем парламентът дотолкова да наруши този баланс, че да се опитва да се налага на всички останали институции”, допълни Плевнелиев.

Маргарита Попова днес оспори това твърдение заявявайки, че „в Конституцията е търсен, и е намерен баланс между парламента, изпълнителната власт и съдебната власт. Президентската институция е създадена като неутрална власт, и като част от хармонията между властите, с добавката на Конституционния съд към Президентската институция”. По думите й задължението на президентската институция е да помирява и обединява, както и да създава поле на центростремителни сили за разбирателство между трите власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.05 2014 в 04:51

Една бивша коректорка във военното издателство е Попова-какво друго очаквате от женицата?!По-добре да си боядиса косата,че прилича на клошарка,вместо да говори простотии срещу Президента!А като не и отърба-ВЪН,да напуска,да се омита ,да си обира парцалита смрадливи от президентството!Никой не я задържа насила там,само заема мястото на по-умен и достоен вице!

13.05 2014 в 02:44

Госпожата би трябвало да си подаде оставката, след като не споделя вижданията на Президента.

13.05 2014 в 01:26

Миро, в цивилизования свят, когато един вицепрезидент не е съгласен с президента, си подава оставката! Попова като не е съгласна, да си подава оставката! Точка! Що за наглост е тази жена?

12.05 2014 в 23:51

Купиха и нея! И, нейния морал си имал цена ! Жалко , госпожо или другото е по уместно /другарко/,явно само Президента остана единствения политик с морал и ценности , който не успяха да купят !

12.05 2014 в 20:50

Тази женица,за която съм гласувала,но не заради нея самата,нещо се взе насериозно.Много червенее,бе!Такива рано или късно отиват на бунището!Мръсна червена бабичка!

12.05 2014 в 16:18

Тази червена кукумявка се осветли тотално.

12.05 2014 в 16:03

Скрита лимонка!!?

12.05 2014 в 16:02


Без съмнение, президентът има право да се среща с хора, които намира за важни за провежданата от него политика.
Обаче:
1. Като какъв президентът се среща с тези господа, като това не влиза в правомощията му?
2. Защо тази среща не беше обявена в програмата на президента?
3. Защо беше направен опит за скриване на срещата?
4. Защо беше направен опит да се скрие с кого се е срещал президента?
5. По протокол всички срещи и разговори на президента се записват. Защо този запис не бъде публикуван за разберем какво е /и дали е/ обещавал президента нещо?

12.05 2014 в 15:41

Попова действа като класическа "къртица" в президентството. Явно си е заслужила значката за лидерство на името на Стефан Стамболов, която получи в началото на годината лично от бившия шеф на VI отдел на ДС Димитър Иванов -гестапото в присъствието на путиновата подлога Светлана Шаренкова.

12.05 2014 в 15:33

Общо взето президента си мисли, че може всичко да прави, да не поема отговорност и прочие, което не е нормално.