Quantcast

Плевнелиев: Вицепрезидентът Попова да се информира повече

OFFNews Последна промяна на 02 май 2014 в 20:22 3612 10

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, когато се кандидатираха като двойка на ГЕРБ.

Съветвам вицепрезидента Маргарита Попова да се информира малко повече за действията на президентската администрация, заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев по повод изявлението на Попова, че указите, подписвани от президента, трябва да носят класа, предаде "Фокус".

На 22 април Попова критикува юридическия екип на президента с думите, че й се иска да бъдат по-прецизно формулирани аргументите, с които президентът налага вето върху закони.

Миналата седмица дори и ГЕРБ гласува срещу ветото на президента върху Закона за за собствеността и ползуването на земеделските земи.

Държавният глава изтъкна днес, че в момента, в който Маргарита Попова е дала това изявление, Съюзът на юристите в България е присъдил най-високото звание "Юрист на годината" на секретаря на президента по юридическите въпроси.

"Аз вярвам, че с действията си екипът на президента по възможно най-добрия и професионален начин защитава правото на всички български граждани, включително и на президентската институция, за да можем да променим дневния ред и начина, по който работи Народното събрание.

Искам парламентът, освен да се занимава с Мишо Бирата и Бисер Петното, да подобри драстично начина, по който се дебатира по национално важните теми", коментира президентът.

Росен Плевнелиев обяви, че между него и Маргарита Попова няма конфликт, а нормални работни отношения.

Това обаче не е първият задочен сблъсък между президента и вицепрезидента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.05 2014 в 14:42

Попова да напусне поста. Вицето върви анблок с президента те са двойка. След като Попова намира че титуляра Плавнелиев не и харесва да си върви. Така е по света, а в у нас. Блага Димитрова напусна в знак на несъгласие с Желев. Хайде Попова, върви си!

03.05 2014 в 13:58

Коя е Маргарита Попова? Наскоро с нескрита гордост госпожата пое от ръцете на бившия шеф на 6-ти отдел на ДС Димитър Иванов ("гестапото") в присъствието на Путиновото протеже Светлана Шаренкова изфабрикуваната значка за лидерство на името на Стефан Стамболов.
Впрочем, по подобен начин Велислава Дърева е придобила "изключителното право" да се изказва като последна инстанция по наследството на Васил Левски.

В селекционната комисия при избора за номинации за Почетен знак „Стефан Стамболов” освен проф. Стоян Денчев и д-р. Шаренкова участват акад. Стефан Воденичаров, Валерия Фол и проф. Димитър Иванов. Сред носителите на това "отличие" са:
Желю Желев, Георги Първанов, Гиньо Ганев, акад. Антон Дончев, Йорданка Фандъкова, Ирина Бокова, патриарсите Максим и Неофит, Андрей Пантев, акад. Ст Воденичаров и други - все големи "защитници" на националния интерес.

03.05 2014 в 13:16

тази попова е женския вариант на местан - много думи, перфектен синтаксис , а смислово - нищо, нула.Какво допринася тя за президентската институция освен да продължава да я компрометира присъединявайки се към хора пеевски и компания.Нищо нормално не сме чули от нея нищо което да допринася за държавата за демократичното развитие на институциите.Тази жена е вредна за държавността със болното си и противоречиво поведение.

03.05 2014 в 11:13

Допада ми, че президента е по-краен. Много им нарита кошницата с инициирането на референдума и твърдата си позиция спрямо Русия. Втори мандат не му мърда, ако продължава в същия дух.

03.05 2014 в 10:50

Споко бе, ще се разберат по женски.

03.05 2014 в 10:16

Не звам дали Попова е била предварително заложена като "къртица" или по-късно си е продала душата, но знам със сигурност, че в момента е "трол" в президенството. Съчувствам на Плевналиев, защото трябва да си осигури кръгова отбрана. Справя се, твърд е, отстоява си позициите.

03.05 2014 в 08:57

Попова е една от къртиците в президентството. Другата къртица Цветлин Йовчев напусна президентството, за да оглави МРВ. Къртиците са част от цената, която Плевнелиев е трябвало да заплати, за да бъде предложен за поста.
Той, обаче, много се еманципира и превърна президентството в единствената проевропейска българска институция.

03.05 2014 в 08:57

Попова е една от къртиците в президентството. Другата къртица Цветлин Йовчев напусна президентството, за да оглави МРВ. Къртиците са част от цената, която Плевнелиев е трябвало да заплати, за да бъде предложен за поста.
Той, обаче, много се еманципира и превърна президентството в единствената проевропейска българска институция.

02.05 2014 в 22:30

Я, балкански отдавна не беше ползвал ника си радев. да не би да ти е самотно бе надуваема секс кукличке, та си пишеш сам?