Quantcast

Лукарски: За мен все още проектът "Южен поток" не е затворен

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 11:05 5369 12

Божидар Лукарски

"За мен все още проектът "Южен поток" не е затворен, докато не видим становището на Русия", заяви икономическият министър Божидар Лукарски, цитиран от БГНЕС.

По думите му все още няма постъпило становище от руската страна и трябва да се изчака официалната позиция. "Чак след това ще коментираме", добави той.

Лукарски твърди, че служебният икономически министър Васил Щонов през август тази година е писал писмо до руската страна и в него е изразил позиция, че газопроводът не отговаря на европейски изисквания, а не че ЕС няма интереси в него, както твърдят различни източници.

"Имаме мораториум върху добива на шистов газ, това не се променя", отговори Лукарски на въпрос дали при това положение със спирането на "Южен поток" се е увеличил натискът върху България за добив на шистов газ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2014 в 16:11

Браво, Лукарски... ДА ЖИВЕЕ ТУРЦИЯЯЯЯЯЯЯЯ...

02.12 2014 в 15:57

OffNews, ако сте честни и не манипулирате сайта, отговорете, защо като цъкнах плюс на пост #3, срещу него автоматично изкочиха три минуса?

Като манупулирате общественото мнение, не мислите ли, че ще бъдете неприятно изненадани на следващите избори?

Вие нали сте проамерикански сайт?

Защо си позволявате да подменяте вота на вашите читатели???

Или просто си заработвате паричките...

02.12 2014 в 14:45

"Това е тактически ход на Путин и Русия. В никакъв случай те не са се отказали от „Южен поток“. Евентуално отклонение на проекта през Турция би го оскъпила два и дори три пъти, и би го направила икономически невъзможен. Този тактически ход цели да увеличи натиска върху България и ЕК"

02.12 2014 в 14:37

Гацо каза!
Ухааааа, и Лучко Лукчев се изказа, барабар с Плювню, А бе Лучко, барабар с Рустем Плювню и копелетата от протестърите, де плакнете очи все на ЗападЯ, айде, почвайте действието ПОДМИВАНЕ... Че както плакнете кат пес-помияр край кебапчийница нещастно и безхаберно очички на Западя, Путин одма отсвири бугарете, веч се сговори с паша Ердоган, та пашата да оножда бугарете... А както плакнете вторачено очички на Западя, значи сте с дирника към пашата, затуй хващайте ибрика и ЯКО ПОДМИВАНЕ, пашата не прощава за кирлив дирник
А Путин и Ердоган сигур са изчисли колко руски и турски живота са затрити за да я има таз нещастна БГ с още по нещастен Рустем Плювню... и Лучко за министър...
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

02.12 2014 в 13:01

браво, можете ли да оборите едно мое изречение?
Ако не можете - предлага ви да не се мъчите да пишете, а да вървите на майка си в .... Пернишкия университет.

02.12 2014 в 12:20

Тоя пък чак чакал официално становище на Русия. Какво по - ясно от изказването на Путин. А що се касае до формалностите, и те ще дойдат, т.е. становището. Корабите вече са започнали товаренето обратно на съоръженията за Русия. Знае ли човек, след време може и да се променят нещата, но аз лично смятам, че поне в близките 2 г. по този проект тук няма да се работи.

02.12 2014 в 12:18

Браво на дон клюкарски, тази зализана мутра е класическия образ на днешните управници, празноглави и хлевоусти червени боклуци, мафията КГБ - БКП - ДС.

02.12 2014 в 12:08

Какво става в OffNews?

Защо след като поставих оценка "+" на пост #3,

"Това е истински срам за България, ако спрем Южен Поток, сега пак ще зависим от украинците, а вече и от турците... Никога няма да гласувам за тези национални предатели. Срам!",

срещу моят плюс OffNews оцени пост #3 с цели три минуса?

Този сайт манипулативен ли е или да??

OffNews, можете ли да отговорите?!

02.12 2014 в 11:49

Който е лапал големите руски рушвети да му мисли сега...

02.12 2014 в 11:42

Това е истински срам за България, ако спрем Южен Поток, сега пак ще зависим от украинците, а вече и от турците... Никога няма да гласувам за тези национални предатели. Срам!