Quantcast

"Путин само нагнетява напрежение с изказването за "Южен поток"

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 08:13 8924 26

Мартин Димитров

Целта на руския президент Владимир Путин, който обяви вчера, че спира проекта "Южен поток" заради България, е тактически ход, който цели натиск върху България е Европейския съюз.

Това обяви пред Нова телевизия председателят на парламентарната комисия по енергетика Мартин Димитров (Реформаторски блок).

"Това е тактически ход на Путин и Русия. В никакъв случай те не са се отказали от „Южен поток“. Евентуално отклонение на проекта през Турция би го оскъпила два и дори три пъти, и би го направила икономически невъзможен. Този тактически ход цели да увеличи натиска върху България и ЕК", обяви Димитров.

Според него след този ход на Русия ще има истерия в България, че нямаме избор, че губим и именно това цели Путин.

"Всъщност имаме избор. Това е игра, която сме виждали и преди в много ситуации и в никакъв случаи това не бива да ни влияе да отстъпваме от позициите си“, каза още реформаторът.

Той е категоричен, че за нас е важно или този проект да ни носи печалба, или няма смисъл от него.

Ако той минава през България, ние трябва да сме сигурни, че печелим от „Южен поток“, смята Мартин Димитров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.12 2014 в 12:56

Искам ДА НАПОМНЯ на всички, които коментират и създават обществено мнение, едно МНОГО ВАЖНО НЕЩО:
Европейския съюз развива вече единна енергийна политика. И можете ли да си представите колко смешно звучи изказването на Путин, или който и да е негов поддръжник, че Русия била сърдита на България, и затова щяла да направи Южен поток през Турция. И от там накъде г-н Путин ? През Гърция ли ?? Гърция е част от ЕС, и тя не може да вземе еднолично решение да приема руски тръби на своя територия. ЕС няма да позволи да бъдат извивани ръцете на отделни нейни страни членки, или външна сила да всява раздор в съюза, на принципа "Разделяй и владей". Южен поток, ако го има, ще го има само ако е през България, и само ако Русия спазва европейските правила за конкуренция. Точка по въпроса. Как може българи да коментират по друг начин ситуацията ?!
Това е ситуацията, така че бъдете спокойни :)! Ако има някакъв Южен поток, той ще е през България, по правилата на ЕС за свободна конкуренция, при което България ще печели. Ще има договор, в който са посочени точните цифри на приходите и печалбата за България. Стига с това противопоставяне Америка - Русия!! ИМА БЪЛГАРИЯ !!

03.12 2014 в 10:26

Путин се опитва с един куршум да удари три заека. Първият е , че демонстративно еднолично и обидено прекратява преговорите с ЕС , за да не се унижи да отстъпи. След година ще ги започне пак, разбира се, но при много по-приближени първоначални позиции. И тогава отстъпките пред ЕС няма да изглеждат принудителни. Вторият е , че когато имаш текущи финансови проблеми и лоша перспектива, отлагането на такава инвестиция и лесен "компромис". Третият се вижда по форумите - активира се петата му колона в България, че нещо се одремаха и демотивираха напоследък.
Спокойно, нищо не се е случило с България.

02.12 2014 в 18:57

Аферим бе ибрикчия, шата пофалим пред чифутокраварите, белки ти се усмихнат. Лошо е да си без мозък, дори да си добре платен, проклет да си заедно с цялата си пасмина.

02.12 2014 в 17:01

Май-забравихте един факт,че ГАЗПРОМ продава на бедна България най-скъпо газът,който е необходим за дребната ни икономика...

02.12 2014 в 12:37

Брей, тоя Путин какви стратегии плете - отиде в Турция, подписа договор с тях, който ТОЧНО ОБРАТНОТО направи проекта по-евтин, тъй като Русия ще строи по-малка част от тръбата, намали цената на газа за Ердоган и това САМО ЗА ДА НАСТАНЕ ПАНИКА в България и да ни притисне. Този Мартин Димитров май го тресе някаква треска и то много сериозна?

02.12 2014 в 12:24

Още повече Путин като ни секне топлото на 100 процента, тогава Барак Обама ще ни топли, многоооо сме зависими от Русия,братлета, каквото и да дрънкаме това си е жалката истина, пък вие може да си смятате транзитните такси до утре

02.12 2014 в 12:06

Е, добре де, нали не искате Южен поток? Какво философствате тогава? Нормално е да го пренасочи през друга държава след като не искаме да минава през нашето водно пространство, ще си го пренасочва, ще си го спира и ще прави каквото си иска, не разбирам какъв е проблема. Проблемът си е в нас,защото мафията от Брюксел ни заплаши с глоби и санкции и ние подвихме опашка и отказахме на Путин. Бих предпочела това решение на България да не беше взето под влияние на външен натиск.Защо трябва да се съобразяваме с когото и да било, нали сме голямата работа, много знаем, правим сметки и разчети кое колко струва, а не си даваме сметка, че онези от Запада ни манипулират не по-малко от Путин.Защо нашите политици не взеха самостоятелно това решение за Южен поток, ами трябваше някой да ни го налага? Май никой не се замисля над това.

02.12 2014 в 11:16

Обявената единна енергийна политика нокаутира путька!При условията на Трети енергиен пакет и предстоящото единно договаряне на цените расия няма друг избор.Ясно се очертават ролята на новите трасета на други доставчици,увеличава се бързо дела на алтернативните източноци,цените трайно ще се задържат ниски.Всичко това автоматично обезсилва политическия елемент на "Южния",оскъпява го безумно ,отлага старта му и фактически го обезмисли..Всичко останало е опит за запазване на достойнство и курвенски подтик към Турция (както едно време след Съединението на България) и подканяне на 5-то колонниците да не спират дейността си в полза на расия.

02.12 2014 в 11:14

Бирникъ, къса ти е паметта, хората на ДПС гласуваха за строителството на АЕЦ Белене, но на този етап за проявеното овчедушие на политиците ни се търси виновник!

А бай Ганю … възлезе бързешката по стълбата (на басейна – бел.цит.), изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно:

– Булгар! Булга-ар! – и още по-силно се удари в гърдите.

Горделивият тон, с който изрече тази рекомендация, говореше много; този тон казваше: "Ето го, видите ли го българина!

02.12 2014 в 11:06

цитирам баце Франци за ползите от ЮП: "Само едни хора ще се налапат с комисионни, парите ще ги дадем обаче ние данъкоплатците. После ще се наредят няколко фирми посреднички и парите са транзита на газ пак няма да влязат в Държавата..." Баце, за това не ни е виновен Путин, защо в Сърбия, Унгария, Австрия нямат подобни опасения. А М. Димитров малко е неточен - не пропада проекта ЮП, а само се измества през Турция и Гърция, заобикаля ни. И пак да кажа - не ни е виновен нито Путин, нито ЕС за провалянето на всички подобни проекти.