Лукарски готов да мъдри нов кабинет заедно с ГЕРБ

OFFNews 22 ноември 2016 в 15:54 9509 12

Снимка БГНЕС

РБ няма как да има решение за съставяне на правителство без да има съответната подкрепа от ГЕРБ. Това каза лидерът на СДС и министър на икономиката в оставка Божидар Лукарски пред журналисти след консултации при президента Росен Плевнелиев, съобщи „Фокус“.

"Такава в момента няма“, заяви той. Лукарски добави, че мандат не е обсъждан за момента и ако президентът реши да връчи такъв на РБ, тогава ще мислят и ще разсъждават. „Но това не може да стане без колегите от ГЕРБ в рамките на този парламент, абсолютно“, подчерта Лукарски.

"Ако утре от ГЕРБ ни кажат: "склонни сме да ви подкрепим", сядаме и мислим заедно с колегите от ГЕРБ“, заяви Лукарски. По думите му, ако кажат, че няма да ги подкрепят е ясно какво ще направят. Лукарски заяви, че не са водили разговори с ГЕРБ кога да бъдат изборите.

На „Дондуков“ 2 президентът се срещна с Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Найден Зеленогорски, Тодор Танев, Корман Исмаилов и Борислав Великов. По-късно президентът Плевнелиев разговаря и със съпредседателя на РБ Радан Кънев.

„Вярвам, че капацитетът на 43-то Народно събрание не е изчерпан и то може да приеме редица важни законопроекти, сред които на първо място се откроява проектът на Закон за държавния бюджет за 2017 г., както и антикорупционното и антитерористичното законодателство“, заяви по време на срещата президентът Плевнелиев.

В хода на разговора държавният глава препотвърди виждането си, че парламентът трябва също така да отговори на очакванията на гражданите след провелия се национален референдум. По думите на държавния глава, промените в изборното законодателство трябва да бъдат подготвени внимателно и въведени след необходимото широко обсъждане.

По време на консултацията беше подчертана загрижеността и необходимостта работата и подготовката по предстоящото през първата половина на 2018 г. Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, да не изостава от график.
Утре кръгът от консултации при държавния глава продължава с представители на парламентарните групи на Патриотичния фронт и Български демократичен център – Народен съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

9

Новак

22.11 2016 в 20:49

"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш" - на този чвор много му се иска, нищо не може, а пък не му и дават. Представяте ли си каква драма е живота му? Но пък нищо не му пречи да си поиска. От нас ще зависи на следващите избори такива като този маймун, перукан Ненчев, пудела Москов и кака ви Меги повече да не помиришат парламент.

13531

8

Traqn Savov

22.11 2016 в 18:34

нов кабинет от стари к

13056

7

Какавидков

22.11 2016 в 17:04

Да поканят Кънев

17156

6

aviatora

22.11 2016 в 17:00

Продажна мутра, но никой не го разследва за напълването на нечии каси и личния си портфейл.

12284

3

ДидоВъТъ

22.11 2016 в 16:15

А не,благодарим.Следващият→