ДПС: Плевнелиев няма право да съставя служебно правителство

OFFNews 22 ноември 2016 в 12:41 4594 4

Снимка БГНЕС

Отива се към предсрочни избори - каза след консултациите с президента Росен Плевнелиев председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той припомни, че ДПС е давало оценката си към сегашния парламент и мнозинството, която е, че те са порочни.

"Това правителство беше излъчено също порочно от това мнозинство“, обясни Карадайъ. По думите му това Народно събрание е изчерпало възможностите си още със съставянето на мнозинството.

карадайъ припомни, че ДПС постоянно е за предсрочни парламентарни избори и добави, че ще участва в правителство, избрано от народа, а не в този парламент.

"Ще участваме в правителство, ако народът даде мандат при наличие на нормална процедура, а не в този парламент“, категоричен беше лидерът на ДПС.

„Оставката на правителството беше предизвестена. Нищо извънредно не се е случило в страната. Изминаха едни нормални президентски избори, с категоричен резултат, а новоизбраният президент ги спечели с огромно доверие“, коментира още Мустафа Карадайъ.

Според ДПС настоящият президент няма нито юридическо, нито морално право да съставя каквото и да е служебно правителство, включително и да участва във формирането на такова. Причините, че мандатът му е изтекъл с провеждането на президентските избори и до 22 януари остава единствено и само да предаде властта на президентската институция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!