Кунева: Радан Кънев е като блудния син в РБ

OFFNews 31 август 2016 в 10:19 4015 4

Министрите на Реформаторския блок работят много добре и извършват сериозен напредък в сферите си. Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева по бТВ. Тя цитира конкретни реформаторски политики в сферата на образованието, здравеопазването, икономиката и отбраната. РБ нямат просто вицепремиер в правителството, това е коалиционно споразумение и правителство с програма, чието изпълнение отчитаме постоянно, посочи още Кунева.

Тя беше категорична, че единственият, без който РБ е оцелял и се е справил много добре с политическите си приоритети, е Радан Кънев. Той се изолира и после се върна като в притчата за блудния син, направи аналогия тя и допълни, че въпреки това Блокът е продължил да изпълнява ангажиментите си към обществото.

Единството на Блока означава никой да не узурпира говоренето от негово име, без колегите му да са го натоварили с това, подчерта Кунева и допълни, че тя говори от името на министрите на РБ. 

Тримата кандидати на РБ са достойни хора. По думите й е нормално да има избор между няколко човека, като остава да се избере фаворитът и двойката. Тя даде пример със САЩ, където съвсем наскоро преди официалната кампания, приключиха вътрешните избори в двете големи партии.

По отношение на посещението на премиера Борисов в Турция, Кунева коментира, че е било правилно решение. България няма промяна във външнополитическата си ориентация, категорична беше тя. По думите й е съвсем нормално да има конструктивен диалог със съседните страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12291

4

Георгиев

31.08 2016 в 11:51

За разлика от теб Радан Кънев можа да обясни с думи прости защо не подкрепя правителството. Не само това, ами се оказа и прав, понеже нищо от това, заради което той напусна така и не се случи, въпреки обяещанията твои и на твоя батка ББ.
А ти можеш ли да обясниш с думи прости защо остана в правителството? Най-лесно е да дадеш конкретен премер в какво се иразява твоят личен принос? Какво конкретно постигна Лукарски като министър?

10377

2

bloodymary

31.08 2016 в 11:06

Заклала го е.
Трябвало е да добави че радан е като теменужен драгалевски лешояд кесещ храй реформаторското гнЯздо на празна ясла.
За да е пълна алегорията ради.

15614

1

OTBPAT

31.08 2016 в 10:51

А ти си като Далила, да направим аналогия :))) Сигурно е много депресиращо килимчето да се измъква изпод краката ти и да нямаш полезен ход

 
X

Да помогнем на украинските деца!